Frankrike i kvartfinalen etter spetakkel mot Argentina

185

Frankrike har som første lag avansert til kvartfinalen. Særlig i halvtimen bak pausen var franskmennenes kamp mot Argentina ellevill. «Les Bleus» vant til slutt 4-3.

Det var Frankrike som startet best. Etter kun 8 minutter traff Griezmann tverrliggeren med et frispark. To minutter senere løp Mbappé fra egen sekstenmeter over hele banen, og kunne først stoppes med illegale midler av Rojo i Argentinas sekstenmeter. Den logiske konsekvensen var et straffespark til Frankrike som Griezmann konverterte.

Frankrike hadde deretter grei kontroll på kampen. Uinspirerte argentinere slet med å bryte ned det franske forsvaret, og fikk problemer så snart Frankrike økte tempoet. Frankrike var unøyaktige med de siste pasninger, og risikerte heller ikke altfor mye selv.

Ut av ingenting utlignet Argentina. Di Maria hadde var helt upresset rundt 25 meter foran målet, og satte ballen i mål med et fint langskudd fem minutter før pausen.

Tre minutter etter pausen scoret Argentina på nytt, på sin andre sjanse i kampen. Et frispark havnet hos Messi som skjøt fra innenfor sekstenmeteren. Skuddet gikk via Mercado som styret ballen i nettmaskene.

Ti minutter senere var det plutselig Frankrike som utlignet ut av ingenting. Høyrebekken Pavard fikk drømmetreff da han tok ballen på volley fra utenfor sekstenmeteren, og sendte ballen i motsatt kryss.

Litt over fem minutter senere måtte Argentinas keeper Armani på nytt hente ballen ut av eget mål. Et innlegg fra venstre spratt til Mbappé. Med én berøring kom Mbappé seg unna forsvarsspillerne, og scoret fra en noe spiss vinkel.

Det tok deretter mindre enn fem minutter fram til Frankrikes og Mbappés neste scoring. Scoringen kom etter at Frankrike satte opp spillet fra egen sekstenmeter, spilte ballen kjapt og direkte gjennom midtbanen, og møtte lite motstand. Mbappé ble til slutt spilt gjennom av Giroud, og gjorde ingen feil alene foran Armani.

Frankrike stod deretter meget dypt, og lot ikke Argentina komme til mange flere muligheter, unntatt et skudd av Messi fem minutter før slutt. Samtidig bød argentinerne på mye rom, men dårlig spilte overganger hindret flere franske målsjanser.

På overtid fikk Argentina nytt håp. Messis høye ball i feltet fant hodet til Aguero som overvant Lloris fra kort hold. I de hektiske sluttminuttene ble det ikke flere mål, og Frankrike vant kampen.

Lionel Messi venter dermed fortsatt på å vinne en tittel med landslaget. Frankrike tar seg fortjent videre, og møter Uruguay eller Portugal i kvartfinalen.