Fredrikstad har solgt stoppertalent til København

473

Bilde: Thomas Johannessen, Fotballnerd.no.

Fredrikstad FK har solgt stoppertalentet Ethan Amundsen-Day til FC København.

Den 16 år gamle midtstopperen signerte en profesjonell kontrakt med FFK i fjor juli. Han har spilt kamper for Fredrikstads G19 i fjor og vært i kamptroppen i OBOS-ligaen et par ganger i år, men uten å spille en offisiell kamp for førstelaget.

– Ethan har alle forutsetninger for å lykkes. Sjeldent ser vi spillere med den mentale styrken, dedikasjonen og ydmykheten, i kombinasjon med et godt utgangspunkt fysisk, teknisk og taktisk kan Ethan nå langt. Vi har vært forberedt på at Ethan sin tid i FFK ikke ville bli spesielt langvarig og derfor har vi vært opptatt av å legge til rette for han og samarbeide om veien videre. FCK har vært på banen lenge og fremvist en stor profesjonalitet og grundighet i kartleggingen og tilretteleggingen for Ethan. Det har vært viktig for oss at Ethan kommer til riktig klubb for hans videre utvikling, viktigere enn å tyne ut den høyeste prisen. Jeg er sikker på at FCK kommer til å være et veldig bra sted for Ethan og det blir gøy å følge utviklingen hans fremover, sier FFKs sportslige leder Joacim Heier til klubbens hjemmeside.

- Annonse -

Største avtale på ti år

Amundsen-Days kontrakt med Fredrikstad varte opprinnelig ut 2022. Selv om klubben ikke går inn i detaljene, bekrefter klubben på sin hjemmeside at overgangen er FFKs største på ti år.

Vi har fått en god avtale både kortsiktig og potensielt langsiktig. Vi har i tillegg også etablert en god relasjon til FCK og kommer til å bygge videre på det samarbeidet i årene som kommer, noe som kommer spesielt Utviklingsavdelingen vår til gode. En Utviklingsavdeling som fortjener en god dose anerkjennelse etter en slik overgang. Fra Lervik, gjennom By-samarbeidet og videre i FFK så viser denne overgangen at det er mulig å bli skikkelig god i Fredrikstad. Med den opparbeidede strukturen i FFK, mye kompetanse blant trenere på alle lag og en tydelig prioritering på å holde a-lagsdøren åpen for våre egne, så jobber vi hele tiden for at FFK skal være det foretrukne stedet å være for de fremste talentene i vår region, utdyper Heier.

– Et talent på internasjonalt nivå

Overgangen vil være gjeldende fra og med 1. juli, dagen overgangsvinduet åpner i Danmark. Amundsen-Day er glad for tiden han fikk i FFK, og gleder seg til å bli kjent med sin nye klubb.

– Det har vært noen fantastiske år med FFK, og jeg har lært masse. I tillegg har det vært en glede å være en del av en klubb med så mange hyggelige mennesker. Nå ser jeg frem til nye utfordringer i FC København, og en travel fotballhøst. Tusen takk FFK, siteres han.

I København skal midtstopperen være en del av klubbens talentavdeling. Mikkel Køhler, talentavdelingens rekrutteringsleder, opplyser om at klubben har dannet seg et godt bilde av 16-åringen før signeringen.

– I våre øyer er Ethan et talent på internasjonalt nivå. Han har potensialet til å gå hele veien hos oss, om vi sammen lykkes med å ta de rette stegene. Vi har speidet ham gjennom en lengre periode og hadde ham på et treningsopphold i 2020 der han viste at han er et stort talent med de rette ferdighetene både på og utenfor banen, sier Køhler til klubbens hjemmeside.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -