Gårsdagens store «bombe» i fotballverden

431

Ingen har vel unngått å få med seg at Ronaldo sies å være på vei bort fra Real Madrid. Nyheten kom i går (16/6). Vi skal se litt på hva som skrives om saken i spanske medier og gjør oppmerksom på at i kjølevannet av en slik sak blir det veldig mye spekulasjoner. 

Marca melder at Ronaldo skal ha fortalt sine kolleger på landslaget (Portugal) at han forlater Real Madrid i sommer. «Jeg har tatt min beslutning, det er ingen vei tilbake». Portugal forbereder seg til Confederation Cup i Russland.

Ronaldos utkjøpsklausul er på svimlende 1 milliard EUR (9,5 mrd. NOK). Den ble satt i 2009, og man vet at det er det ingen klubb som har muligheter til å betale. Marca hentyder at RM vil akseptere et langt lavere bud 400 mill. EUR, men fremdeles langt utover det noen vil betale for en som blir 33 år til vinteren. Det snakkes om at Manchester United og PSG er de eneste reelle alternativene og at prisen vil ende opp i rundt +/- 200 mill. EUR. Sinnsyke beløp, men den klubben som har råd til å finansiere dette, vil få en betydelig inntektsøkning på alle fronter. Ronaldo er et av fotballens heteste marketing objekter og er interessant for mange sponsorer.

Hvorfor skjer dette? I følge AS så var dette en beslutning han tok før CL-finalen i Cardiff, og at Perez var informert om det, samt at det var ikke reversibelt. Årsaken er at Ronaldo har blitt saksøkt for skatteundragelser på tilsammen 15 mill. EUR. Dette skal være årsaken iflg. AS. Ronaldo vil bort fra Spania.

- Annonse -

Hvem skal erstatte Ronaldo? Det er jo så klart et spørsmål som kommer opp i en sådan stund. Perez har lenge hatt lyst på Neymar. Mbappe er nok kanskje nærmere. Definitivt potensiale, men han er ikke etablert nok til å ta over den rollen. Dybala, Griezmann og Lewandovski nevnes også.

Denne saken vil naturlig nok overskygge mye av det andre som skjer på overgangsmarkedet om dagen, så får vi se om det blir PSG, MU eller om Perez klarer å overtale Ronaldo til å bli? En ting er nok ganske åpenbart. Det vil komme en avklaring i nær fremtid. Real Madrid sin strategi på overgangsmarkedet vil være veldig forskjellig med og uten Ronaldo.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -