Gent-spiller utestengt for homofobiske uttalelser

284

Den 21 år gamle angriperen Benito Raman i KAA Gent er blitt utestengt av sin klubb på ubestemt tid og klubben vil gi han psykologisk hjelp.

Dette skjer etter at Raman sang ut homofobiske rop mot den rivaliserende klubben Club Brugge. Det var en hendelse etter søndagens 3-0-seier mot KV Kortrijk at flere Gent-spillere tok mikrofonen og feiret med fansen. Men Raman skapte kontroverser med sine homofobiske uttalelser gjennom mikrofonen.

Gent har gått ut med en offisiell uttalelse der de beklager Ramans uttalelser, og annonserte at han er utestengt på ubestemt tid.

De skriver: «KAA Gent distanserer seg helt fra de upassende uttalelsene fra spilleren Benito Raman umiddelbart etter kampen. Slike uttalelser er helt i strid med de grunnleggende verdier i klubben. KAA Gent ønsker å be om unnskyldning, først og fremst til det homofile samfunnet generelt og til sine egne homofile støttespillere i særdeleshet. Til slutt beklager KAA Gent også til tilhengere av Club Brugge, og vi håper at denne hendelsen ikke ødelegger for det gode forholdet mellom klubbene.»

- Annonse -

Videre heter det:

«Klubben har levert betydelig innsats for å hjelpe spilleren i spørsmålet, ikke bare i idrett, men også i psykologiske termer. Det er derfor vanskelig å forstå at han fortsatt ofte gjør disse feilene. Det er derfor klubben har besluttet å suspendere Benito Raman med umiddelbar virkning på ubestemt tid. For å bistå i den videre utviklingen av sin karriere, vil Benito også motta ytterligere psykologisk rådgivning for å forhindre flere hendelser, som er et resultat av hans ungdommelig ubetenksomhet. Det vil også være en intern samtale med hele troppen, som er klar over omdømmeskadene som KAA Gent har lidd. Troppen, gjennom kaptein Sven Kums, foreslo en ekstra straff i samråd med en homofil rettighetsorganisasjon.

Raman har selv beklaget gjennom sin Twitter-konto, både til Club Brugge og homofile.

KAA Gent leder nå den belgiske ligaen og skal møte Wolfsburg i 8-delsfinale i Champions League.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -