Motstandere til de norske klubbene i Europa Conference League-kvalifiseringen er klare

472
Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Molde, Vålerenga og Rosenborg lå i potten for kvalifiseringen til den nye europeiske turneringen UEFA Europa Conference League. Trekningen ble foretatt i den sveitsiske byen Nyon onsdag.

Rosenborg skal opp mot vinneren av islandske Hafnarfjordur eller Sligo Rovers fra Irland.

Molde møter sveitsiske Servette FC, mens Vålerenga ble trukket mot belgiske Gent. Vålerenga trakk den desiderte vanskeligste motstanderen av de norske lagene. Gent havnet på 7.plass i den belgiske ligaen forrige sesong.

Les også: Bodø/Glimt møter polsk motstand i Champions League-kvalifiseringen

- Annonse -

Europa Conference League arrangeres for første gang i 2021/2022-sesongen. Turneringen starter 8. juli 2021 med de første kvalifiseringsrundene og avsluttes med finale 25. mai 2022 i Tirana i Albania.

Dersom Bodø/Glimt taper sin Champions League-kvalifisering mot Legia Warzawa vil de også gå inn i kvalifiseringen til Europa Conference League. Da møter de taperen av kampen mellom kroatiske Dinamo og islandske Valur.

Les også: Norge ble ydmyket av Nederland

De norske lagene må beseire tre lag i kvalifisering før de eventuelt tar seg til gruppespillet i den nye turneringen. 32 lag får plass i gruppespillet.

Norsk fotball diskuterer du i vår Facebook-gruppe: Vi som følger norsk fotball

Fotball diskuterer du også i vår Facebook-gruppe: Vi som elsker fotball

Bli en del av vår storsatsing på norsk breddefotball! Les mer her

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -