Pengedryss i Lyn fotball

208
Lyn 1896 har hatt suksess med sin folkeinvestering så langt. Foto: Rune, Flickr.com

Lyn har hentet inn godt over fem millioner kroner på noen få uker. Det etter at klubben valgte å innføre eierskap etter den tyske modellen, som betyr at folket er deleier i klubben.


Pengene strømmer inn for det tidligere Tippeliga-laget fra Oslo-vest. Det skjer i kjølvannet etter at klubben bestemte seg for å stake ut kursen om fremtidig Eliteseriespill. Det var nok til at supportermassen fortsetter å strømme inn med penger til klubben. 


Pengedrysset fortsetter

Som i 2008 lå klubben nede med brukket ryggrad, etter dem ble slått konkurs, og så seg nødt til å starte på nytt. Det skulle vise seg at klubben handlet i god tro, noe som har betalt seg godt i 2021. Onsdag ettermiddag har det blitt rapportert om godt over 6,4 millioner kroner i klubbkassen til Lyn Fotball.

Vil du bli en del av vår storsatsing på norsk breddefotball? Les mer her

50+1- modellen 

Lyn er også den første klubben i Norge, som innfører den tyske modellen for eierskap. Tyskland har drevet med denne modellen i en årrekke. Noe som betyr at selskapet er satt opp 50+1- modellen, som betyr at klubben er eid av supportere som har Lyn i hjertet.

Daglig Leder i Lyn fotball uttalte til VG.no for noen dager siden at dem ser på det nye selskapet som en positivt bidrag til alle som er glad i Lyn fotball.

– Vi vil at medlemmene og supportere skal eie klubben og ikke investorer sa, Sætherbakken til VG.no

- Annonse -

Norsk fotball diskuterer du i vår Facebook-gruppe: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -