Glem Ronaldo: Verdens rikeste spiller står notert med null kamper for Leicester

1206

En fransk finansblogg har kåret en relativt ukjent Leicester-spiller.

Faiq Bolkiah blir kanskje aldri noen stor fotballstjerne, men han er sikkert fornøyd allikevel. Med en formue på svimlende 20 milliarder dollar eller 185 milliarder norske kroner – er den 22-åringe høyrekanten blitt kåret til verdens rikeste aktive fotballspiller av finansmediet Blog Finance FR.

Les også: Ingen Cristiano: Solskjær velger den United-spilleren han helst vil ha i dagens United-mannskap

Rik er han. Også langt langt, langt rikere enn Lionel Messi og Cristiano Ronaldo som til sammenligning er gode for henholdsvis 400 millioner dollar og 450 millioner dollar. Man kan dog diskutere hvor stor ære Bolkiah selv har for sin formue.

- Annonse -

Han er nemlig sønn av prinsen i Brunei, Jefri Bolkiah, og nevø til den sittende sultanen, Hassanal Bolkiah.

Det er altså i høy grad snakk om en familieformue. Pengene er neppe kommet fra hans fotballkarrière.

Du og jeg får kanskje satse på norske kasino istedet, selv da skal vi slite med å oppnå de summene det her er snakk om.

– Jeg har spilt fotball så lenge jeg kan huske, og siden jeg var ung har jeg alltid likt å gå ut på banen med ballen i beina. Mine foreldre har alltid støttet meg i å oppnå drømmen om å bli fotballspiller. De har trent meg hardt både psykisk og fysisk gjennom barndommen, så jeg vil si at de er mine rollemodeller, sier Faiq Bolkiah i et sjeldent intervju gjort ifjor.

Spillerens far, Prins Jefri, som er broren til sultanen selv, bruker ikke mindre enn 400 millioner kroner i måneden på penner i hvitt gull, biler og klokker (!), kan vi lese i den engelske avisen, Daily Mirror.

Jefri Bolkiah eier “kun” 2300 biler, og på sin egen 50-årsdag fikk han flydd inn Michael Jackson til å holde en egen personlig konsert. Jefri betalte Michael Jackson drøyt 135 millioner kroner i honorar og i tillegg bygget han et helt nytt stadionanlegg for konserten!

Faiq Bolkiah har en fortid i både Southampton og Chelsea sitt ungdomsakademi, men kom til Leicester i 2016.

Les også: Sky Sports: Premier League vil forskyve overgangsvinduet

Siden det har han spilt fem kamper for klubbens U19-landslag, men det tyder på at det store gjennombruddet lar vente på seg.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -