Godset slo Sandefjord – unggutt ble matchvinner

428
Bilde fra Godsets kamp mot Rosenborg forrige sesong. Dagens treningskamp foregikk uten Salvesen og Hove. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

(Strømsgodset – Sandefjord 1-0) Både Moses Mawa og Franklin Daddys Boy Nyenetue brant store sjanser for hvert sitt lag da Godset møtte Sandefjord i treningskamp på Marienlyst Stadion mandag. Like før pause var det en 19 år gammel unggutt som sørget for kampens eneste scoring.

I det 38. spilleminutt kom kampens første og eneste scoring. Prosper Mendy tok et kjapt kast til Moses Mawa på Godsets venstreside. Mawa spilte lekkert i gjennom Ole Enersen. Fra ganske skrått hold lobbet unggutten ballen over Storevik i Sandefjord-buret, og scoret i sin andre strake treningskamp. I situasjonen pådro unggutten seg en skade i baklåret, og ble erstattet av 18 år gamle Tobias Fjeld Gulliksen.

Et par enorme sjanser

Kampen startet i et ganske rolig tempo med få sjanser. Det første kvarteret var svært sjansefattig med kun et par halvfarligheter fra hvert av lagene. Sander Risan Mørk avsluttet et godt stykke over mål for gjestene, mens Moses Mawa ikke klarte å berøre ballen på innlegget til Kristoffer Tokstad etter 12 spilte minutter.

Godset fikk en enorm mulighet etter 22 minutter. Herman Stengel spilte gjennom Ole Enersen, som slo inn hardt på tvers av feltet. Der ventet Moses Mawa helt alene i boksen foran et tomt Sandefjord-bur, men Godset-spissen klarte heller ikke ved denne anledningen å treffe ballen. Ti minutter senere kom Sandefjords største sjanse i kampen. Nyenetue ble spilt fri på venstresiden, og fra skrått hold avsluttet han mot lengste hjørne. Avslutningen gikk rett i stolpen bak en utspilt Viljar Myhra.

Daddys Boy-show

Franklin Daddys Boy Nyenetue var meget frisk for Sandefjord. I tillegg til den nevnte avslutningen i stolpen, markerte vingen seg for en god mulighet kun to minutter tidligere. Lynvingen dro seg forbi Lars Vilsvik, men avslutningen med høyrefoten ble for svak og gikk noen meter utenfor mål. Allikevel hadde ikke Nyenetue tenkt til å gi seg etter hvilen. Etter 50 spilte minutter er det nærmest utrolig at det ikke står 1-1. Et innlegg fra høyre treffer Daddys Boy Nyenetue som header mot åpent mål, men headingen går via Godset-stopper Ari Leifsson og ut til corner.

Etter hvilen hadde Godset en ny ball i nettet, men denne gang ble scoringen avvinket for offside. Corneren til Lars Vilsvik ble stusset videre av Leifsson til en offsideplassert Mawa som satte ballen i mål. Annulleringen ble altså korrekt avvinket for offside.

Flotte Godset-angrep

Strømsgodset byttet blant annet inn deres nye spiss Fred Friday i pausen. Nysigneringen var involvert i en stor sjanse i det 65.minutt. Gulliksen tredde i gjennom Friday alene med keeper, men avslutningen med høyrefoten fra 18 meter ble for svak og gikk utenfor Storeviks mål. Tre minutter senere vartet vertene opp med et nytt godt angrep. Gode kombinasjoner mellom Vilsvik og innbytter Stenseth på høyresiden førte til et godt innlegg mot Kreshnik Krasniqi. Avslutningen fra midtbanespilleren gikk rett på Storevik.

Sluttspurt fra Sandefjord

Kristoffer Normann Hansen fikk den siste halvtimen for Sandefjord. I sluttminuttene kom kantspilleren til to store sjanser for gjestene. I det 87.minutt fyrer Normann Hansen av fra drøyt 25 meter. Skuddet er hardt og går like utenfor venstre kryss. Kun minuttet senere skapte han en ny god sjanse. Kantspilleren mottok ballen til venstre og forsøkte å curle ballen i lengste kryss rundt Morten Sætra i Godset-målet. Avslutningen gikk like utenfor, og ble Sandefjords siste mulighet til utligning. Sluttresultatet endte dermed 1-0 til Strømsgodset over Sandefjord på Marienlyst Stadion.