Gustav Valsvik om overgangen til tysk fotball, tysk supporterkultur og målsetningene for sesongen

1519

Eintracht Braunschweig leder 2. Bundesliga med full pott etter tre serierunder. Norske Gustav Valsvik, som kom til klubben i sommer, har spilt samtlige minutter for serielederen. Han forklarer den gode sesongstarten med det gode samholdet i laget, og sier at laget er mer preget av et godt kollektiv enn av kjente enkeltspillere som stikker seg ut:

– «Vanskelig å trekke fram nokon spesielle (enkeltspillere, red.anm.). Føler styrken til laget er at vi har eit veldig godt kollektiv der alle er på eit høgt nivå. Har ingen som er «stjerner» her.»

«Tribunekulturen er heilt fantastisk med fulle tribuner over alt og veldig støttende supportarar.»

Sogningen skryter også av trener Torsten Lieberknecht:

Valsvik sammen med trener Torsten Lieberknecht.
Valsvik sammen med trener Torsten Lieberknecht.

«Flink trenar som stiller høge krav til dei rundt seg. Profesjonalitet og disiplin er viktig.»

- Annonse -

Valsvik sier at fotballkulturen i Tyskland skiller seg ut fra den norske både når det gjelder intensiteten på treningene, nivået på lagene og tribunekulturen:

«Treningskvardagen er vesentlig hardare og tøffare enn heime i Norge, så det har teke ei stund å bli vant med. Kvalitet, tempo og nivå er mykje høgare. Me trenar hardare og oftare. Ofte 2 økter for dagen. Nivåskilnaden er også eit knepp eller to opp på laga vi møter kontra tippeligaen. I tillegg er tribunekulturen heilt fantastisk med fulle tribuner over alt og veldig støttende supportarar.»

Den tidligere Sogndal- og Strømsgodset-spilleren sier at overgangen til Tyskland har gått greit på grunn av det gode samholdet i spillergruppen, og han begynner også å vende seg til språket:

«Veldig fin spelargruppe der lagånden står sterkt og alle jobbar for kvarandre, og der eg har blitt tatt godt imot. Alt går på tysk, og eg forstår meir og meir. Heldigvis kan dei fleste engelsk godt, så det har ikkje vore eit stort problem med nytt språk. I tillegg har me to svenskar på laget som eg kan snakke norsk med. Trudde eg måtte vera tolmodig med speletid i begynnelsen, men har gått over all forventning.»

Valsvik oppgir følgende grunn til at valget falt på nettopp Eintracht Braunschweig:

Gustav Valsvik skryter av den tyske supporterkulturen, her eksemplifisert ved Braunschweig-fans.
Gustav Valsvik skryter av den tyske supporterkulturen, her eksemplifisert ved Braunschweig-fans.

«Tysk 2. Bundesliga følte eg var eit bra steg vidare. Braunscweig viste veldig stor interesse, og det var viktig for meg i valget mitt. I tillegg snakka eg med tidligare spelarar frå Norge som har spelt her, og dei hadde berre positive ting å sei om klubben, laget, byen og alt rundt. I tillegg fekk eg vite at dei hadde fulgt meg heilt sidan eg spelte i Sogndal.»

«Veldig fin spelargruppe der lagånden står sterkt og alle jobbar for kvarandre, og der eg har blitt tatt godt imot.»

Til tross for den gode sesongstarten har ikke klubben noe mål om direkte opprykk:

«Klubbens målsetting er å vera topp 25 i Tyskland. Vanskeleg å sei, men me går jo for å vinne kvar kamp. I tillegg har me ein veldig sterk tropp med ein solid lagånd i bunn. Me kjem til å vinne fleire kampar framover, men kor langt det held det får me telle opp i vår.»

– Men målet er å rykke opp, eller?

«Nei, i utgangspunktet ikkje.»

Om egne målsetninger sier Valsvik at målet er å spille mest mulig og bli en viktig del av laget. På sikt er drømmen å spille i en av de store ligaene, men foreløpig tenker han ikke mye på det.

Fredag kveld kan du med all sannsynlighet se Valsvik i aksjon. Da møter Eintracht Braunschweig nyopprykkede Erzgebirge Aue på bortebane.

Intervjuet er gjennomført i samarbeid med skribent Andreas Hopen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -