Tok avskjed med fem mål, og sette ny verdensrekord

273

På denne statistikken har verken Messi, Cristiano Ronaldo eller noen andre – selv ikke gamle storheter som Maradona, Platini, Pele, Van Basten eller Ronaldo – noe som helst å stille opp med.

Etter at Guatemala vant 9-3 mot St. Vincent & Grenadinene i VM-kvalifiseringskamp i natt, står Carlos Ruiz igjen som tidenes målscorer i VM-kvalifiseringens historie. 37 år gamle Ruiz gir seg nå på landslaget, etter 39 scoringer i VM-kvalifisering.

Ruiz scoret fem ganger i sin avskjedskamp. Han vil nok derfor alltid huske 6. september 2016, selv om det ikke var nok til å ta igjen USA på tabellen og komme inn i Hexagonal – den siste kvalifiseringsrunden i Nord- og Mellom-Amerika mellom de seks beste i regionen.

Det er 18 år siden Ruiz debuterte for Guatemalas landslag, 18. november 1998. Han sto med 34 VM-kvalifiseringsmål før kampen mot St. Vincent & Grenadinene. Verdensrekorden inntil i natt (norsk tid) hadde Ali Daei fra Iran med 35 mål.

- Annonse -

LES OGSÅ: Seks lag gjenstår med tre klare favoritter

Men ingen kan nok påstå at Ruiz ikke har gjort sitt på fem forsøk på å ta Guatemala til landets første VM-deltakelse.

Han scoret åtte mål i kvalifiseringen til VM i Japan/Sør-Korea i 2002, ti på veien mot mesterskapet i Tyskland i 2006 og seks i forkant av mesterskapet i Sør-Afrika i 2010. I kampene om å nå mesterskapet i Brasil i 2014 ble det seks mål, og med fem mål i sin avskjedskamp endte han på ni kvalifiseringsmål på veien mot mesterskapet i Russland i 2018. Men i natt ble det altså stopp…

Ruiz er kjent som El Pescadito (Den lille fisken), han spilte totalt 47 VM-kvalifiseringskamper. Daei som hadde den tidligere scoringsrekorden, fikk 55 kamper. Totalt scoret han 68 mål på 133 landskamper for Guatemala.

Ruiz er akkurat nå uten klubb, men 37-åringen håper å fortsette sin profesjonelle karriere. Forklaringen på at han gir seg på landslaget, er slik: «Jeg føler meg full av nostalgia når jeg ser tilbake til begynnelsen, men dette er riktig tidspunkt å gi seg på. Jeg må være fornuftig, jeg er 37 år gammel og vet at jeg kan bidra mer utenfor banen.»

Ruiz har spilt store deler av sin karriere i MLS, blant annet for Los Angeles Galaxy. Han har også spilt for Olimpia i Paraguay og Aris Thessaloniki FC i Hellas, i tillegg til i hjemlandet. I Aris ble han den første guatemalske spilleren i en UEFA-turnering, og han scoret blant annet mål mot Rosenborg i Europa League i 2010.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -