Hegerberg kunne blitt årets spiller, men hun fikk ingen norske stemmer

502
NFF Logo

Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen var begge nominert til årets kvinnelige spiller under gårsdagens FIFA seremoni.

Som kjent vant amerikanske Megan Rapinoe prisen fullt fortjent.

Men i den norske leiren har avstemningen skapt mer trøbbel. Landslagstrener Sjøgren gav sine tre stemmer til Rapinoe, engelske Bronze og Graham Hansen. Landslagets kaptein Maren Mjelde valgte å gi sine stemmer til Rapione, Graham Hansen og nederlandske Miedema. Den siste norske på stemmelista VGs Christina Syversen valgte amerikanske Rose foran Bronze og Rapinoe.

Dermed stod landets beste kvinnelige fotballspiller uten en eneste norsk stemme. Utrolig nok. Sirkuset rundt Ada Hegerberg fortsetter.

- Annonse -

Hva må til for å stoppe dette? Det tydeligvis ikke verken den nasjonale pressen eller landslagsledelsen forstår er at en slikt anstrengt isfront er det ingen som er tjent med på hverken lengre eller kortere sikt. Her må forbundet komme på banen å få i gang en dialog. Det norske landslaget trenger sin beste spiller. Om Hegerberg er tilbake på landslaget i løpet av 2020 vill det ha stor effekt både for laget som helhet og det vill gi ny inspirasjon til yngre spillere som ser at norsk damefotball kan faktisk produsere talenter som rask kan vinne både for klubblag og landslaget.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -