Wales til kvartfinale i hel-britisk duell

610

Wales mot Nord-Irland, med Wales som de store favorittene anført av superstjerne Gareth Bale, og i tillegg innslag fra Arsenal og Liverpool. Men som så mange andre ganger så langt i mesterskapet så satt seieren langt inne for favoritten. For å underbygge favorittstemplet, så vant Wales sin gruppe foran England og var mestscorende i gruppespillet med 6 mål. Som nevnt et hel-britisk oppgjør, til og med dommerne var fra England. Utgangspunktet for denne kampen var to lag som kjemper hardt, er godt organisert og har kommet dit de er pga. god innsats og sterk defensiv organisering. Begge ligger lavt på statistikken for ballbesittelse.

Førsteomgangen var en relativt lite underholdende forballkamp sett med nøytrale øyne. Wales hadde et lite spillemessig overtak, men det ble ikke skapt noen store muligheter for noen av lagene før pause. Wales hadde riktignok en ball i nettet ved Aron Ramsey, men det ble helt korrekt avblåst for offside.

I begynnelsen av andre omgang så vi et langt friskere Nord-Irland. De ville litt mer og presset høyere enn de gjorde før pause. Men likevel klarte de ikke å skape noen virkelig store sjanser. Avgjørelsen skulle komme på et innlegg fra venstre fra Bale. Innlegget var godt men det måtte et nordirsk bein for å få den i mål. Selvmål av McAuley.

Kampen var ikke noe som går inn i historiebøkene som følge av fin fotball, men den går inn i historien der både Wales og Nord-Irland har gjort sin beste prestasjon i et mesterskap noen gang. Vi gratulerer begge med en fin prestasjon så langt. I kvartfinalen skal Wales møte vinneren av kampen mellom Ungarn og Belgia.

- Annonse -

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -