Her er Rosenborgs motstander i første runde i Champions League-kvaliken

443
Rosenborg møter Islandske Valur Reykjavík i første runde i kvaliken til Champions League. (Foto: fotballnerd.no)

Rosenborg trakk Islandsk motstander i første runde i kvalifiseringen til Champions League.

Rosenborg skal på nytt prøve å kvalifisere seg til Champions League. Første hinder på veien til et mulig gruppespill, for trønderne blir Valur Reykjavik. Det ble klart under trekningen i den sveitsiske byen Nyon tirsdag formiddag. Rosenborg starter borte den 10/11 juli, og returoppgjøret spilles på Lerkendal 17/18. juli. Skulle laget ta seg videre til andre runde. Spilles de kampene 24/25. juli og 31/juli/1 august.

Rosenborg var seedet til den første runden. Mens om dem skulle gå videre til andre runde vil man være useedet. Runde to i både Champions League og Europa League trekkes førstkommende tirsdag. Ved tap vil man gå inn i andre runde av Europa League-kvalifisering og møte noen av de andre tapende lagene fra 1. kvalifiseringsrunde til Champions League.

I den andre runde av kvalifiseringen kan Rosenborg møte lag som: Ludogorets (Bulgaria), Celtic (Skottland), APOEL (Kypros), Legia (Polen), Astana (Kazakhstan), Qarabag (Aserbajdsjan), Sheriff (Moldova), Malmö (Sverige), Dinamo Zagreb (Kroatia) og BATE Borisov (Hviterussland).

Det er et bra lag

- Annonse -

– Det er et bra lag. Samtidig synes jeg det var en fin trekning. Jeg tror det ville blitt tøffere å reise til for eksempel Irland. (Cork City). Dessuten er det viktig å vise at eliteserien er bedre enn den islandske ligaen, sier Matthias Vilhjalmsson til adressa.no

– Valur Rejkjavik er det klart beste laget i den islandske ligaen for øyeblikket, flere av de spillerne på laget har vært innom norsk fotball. Blant annet Birkir Mar Sævarsson, som var innom (Brann.) Nå er han for øyeblikket med i den islandske VM-troppen i Russland.

Andre runde er trukket

Om Rosenborg tar seg videre til andre runde, ja da vil dem møte vinneren i kampen mellom armenske Alashkert FC og Celtic. Sist sesong gikk trønderne ut i tredje runde i kvalifiseringen mot de skotske seriemestrene Celtic. Noe som gjorde at dem gikk til  Europa League play-off mot Ajax. Hvor dem slo storlaget fra Nederland.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -