Høydramatisk fredagskamp!

134

Det ble tett, fint spill og masse mål mellom Mainz og Stuttgart når Coface åpnet den 16 runden i Bundesliga.

Nei, det blir nok ikke helt riktig å si etter den meget kjip kampen i Mainz. Få sjanser, feilpasninger og dårlig grunnteknikk er oppsummeringen av 2 x 45 minutter. Etter 3-1 seieren på bortebane mot Hamburg sist, må altså fredagens hjemmelag ta til takke med 1 poeng. Formlag til tross, 2 poeng til burde ha vært oppnåelig mot et horribelt Stuttgart-forsvar. Stuttgart på sin side er nok mest fornøyd med å holdt nullen. 36 mål i mot og kun holdt nullen mot opprykkslagene Darmstadt og Ingolstadt var fasit hittil i sesongen. Mainz klatrer forbi Schalke med sitt ene poeng, Schalke som på sin side spiller søndag mot Augsburg. Stuttgart «rykker» fra Hoffenheim og får en 2 poengs luke. Det var ikke mange sjansene å melde om, men hvert av lagene fikk hver sin omgang.

Ballen triller faktisk i netter i førsteomgangen. Stuttgart, som kom nærme et par minutter før, får et mål annullert for offside etter halvtimen spilt. Timo Werner er mannen linjedommer mener er for hypp på grøten. Stuttgart kommer også nærme når Rupp treffer stolpen, før hjemmefansen kan roe nervene og Mainz får kontroll.

I andreomgang er det Mainz som får to nevneverdige sjanser. Først; Muto blir spilt vakkert fri i boksen, men avslutningen er dårlig plassert og Tyton får slengt opp en arm, før Stuttgart får klarert. Deretter er det De Blasis som fyrer av et skudd mot krysset fra god posisjon. Tyton er en av ligaens dårligste keepere (etter min mening) men varter opp med en habil involvering, når han slenger seg langstrakt ut og slår til corner. Der kunne det stått 1-0 uten keeperens redning.

Ingen flere sjanser blir det, og begge lag får med seg 1 poeng.

Innlegget Høydramatisk fredagskamp! dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com