Ingrid Syrstad Engen mot en viktig rolle i et av Europas beste lag

118
Ingrid Syrstad Engen. Bilde: Ailura, CC BY-SA 3.0 AT, Wikimedia.

Bundesliga-klubben VfL Wolfsburg er blant Europas beste damelag. Norske Ingrid Syrstad Engen utvikler seg mer og mer til en viktig brikke i tyskernes lag.

Ni kamper i Bundesliga, ni seire, 42-3 i målforskjell; fire kamper i Champions League, fire seire, 22-0 i målforskjell: Dette er Wolfsburgs imponerende statistikk i 2019/20-sesongen. I tillegg vant laget sin første cupkamp 3-1 borte mot Bayern München, en av de sterkeste nasjonale konkurrentene.

Ingrid Syrstad Engen har vært på banen i samtlige av disse kampene. 21-åringen flyttet seg fra LSK Kvinner til Wolfsburg etter VM i år. Så langt har overgangen vært en stor suksess.

Den norske landslagsspilleren har allerede kjempet seg inn i Wolfsburgs startellever. I de første to serierundene og den første kampen i Champions League ble Syrstad Engen byttet inn, før hun fikk sin første start i kampen mot TSG 1899 Hoffenheim. Unntatt én start på benken i den neste Champions League-kampen og to benkplasser i serierundene seks og sju, har midtbanespilleren startet i alle kamper siden, og har dermed vært en viktig del av Wolfsburgs suksess så langt denne sesongen.

I Wolfsburg fungerer Syrstad Engen gjerne i en dyptliggende midtbanerolle. Dermed står hun i skyggen av lagets mange offensive stjerner som Pernille Harder, Alexandra Popp eller Ewa Pajor når det gjelder oppmerksomhet fra medier. Kun fire baklengsmål i 14 offisielle kamper vitner likevel om at den norske landslagsspilleren gjør en god og viktig jobb for sin nye klubb.

I den så langt siste serierunden mot Freiburg fikk 21-åringen i tillegg sin scoringsdebut i Bundesliga. Rett før slutt scoret hun med en heading etter et hjørnespark – Wolfsburgs siste mål i en kamp laget vant 8-0.

Ingrid Syrstad Engens situasjon i Wolfsburg ser dermed meget lovende ut. Landslagsspilleren har vært på banen i nesten 900 minutter for sin nye klubbe allerede og har vært en stabiliserende faktor. Syrstad Engen og Wolfsburg har vunnet samtlige 14 offisielle kamper denne sesongen – og kjemper om tre titler.

Kristine Minde, den andre norske spilleren i Wolfsburg, har så langt spilt i fem offisielle kamper for klubben denne sesongen. Mot KFF Mitrovica i Champions League (10-0) scoret hun lagets siste mål

Kommentarer

kommentarer