Intervju – Stian Nikodemussen (FK Tønsberg)

980

Intervju – Stian Nikodemussen (FK Tønsberg)

Hei Stian! Takk for at du ville stille til intervju med Fotballnerd.no. Hvordan går det?

– Bare hyggelig! Det går veldig bra. I ferd med å bosette meg i Tønsberg igjen etter noen år i andre byer.

Dere rykket nesten opp til 2-div i siste seriekamp mot Donn, men tapte på overtid. Hvor bittert og eventuelt var dette det sureste tapet du har opplevd i din tid som fotballspiller?

– Det var helt forferdelig. Etter kampslutt blir en helt tom for ord. Fikk mest lyst til å grave meg ned. Det verste var å se de unge spillernes frustrasjon og tårer, men i ettertid kommer de nok styrket ut av det. Det var nok et av de sureste tapene, men glemmer ikke tapet borte mot Mandalskameratene som førte til at vi rykket ned fra Adeccoligaen.

- Annonse -

Du har en vane for å score masse mål i de klubbene du har vært i, men aldri spilt i Eliteserien. Er det noen grunn til det tror du?

– Skal en spille i eliteserien må en virkelig brenne for det, eller være medfødt med et helt ekstremt talent. Jeg har nok aldri gått 100% inn for å spille der og da blir det vanskelig. Jeg har alltid trivdes godt med å spille i 2 divisjon for et lag som har opprykksambisjoner. Når en spiller spiss i et lag som gjør det bra er det også lettere å komme til målsjanser.

Jeg så et bilde av deg sammen med din lagkamerat fra FK Tønsberg, Lars Grorud og Robert Stene på en Fredrikstad-trening. Var det et reelt prøvespill?

– Nei, jeg var bare på besøk hos Robert Stene. Fikk lov til å bli med å trene. Mange som trudde jeg var på vei dit etter det bilde. Merkelig, ettersom jeg hadde vært skadet en stund og ikke prestert på lenge.

Hva tror du om deres sjanser til å rykke opp i år?

– Vi har beholdt troppen fra ifjor og forsterket med et par spillere fra lokale klubber. Det er stor konkurranse om plassene, så vi bør ha gode muligheter. Ser også at andre 3 divisjons klubber forsterker seg, så det blir garantert tøft. Lommedalen og Modum blir harde konkurrenter.

Er det noen klubber du angrer på at du takket nei til?

– I utgangspunktet angrer jeg ikke på noen av valgene jeg har gjort. Står for de og det har kommet mye positivt ut av det. Skal det være noe jeg angrer litt på er det at jeg ikke tok sjansen på Inter Baku (Aserbadjan) når muligheten bød seg, men der og da føltes det ikke riktig. I etterkant så jeg at de ble seriemestere det året og spilte europacup året etter. Fikk også muligheten i dansk 1.divisjon, men takket nei. Kunne vært et springbrett til noe bedre.

Er det noen klubber du liker å slå mer enn andre?

– JA! Sandefjord, Ørn og EIK.

Man sier at nivået mellom 2. og 3.div er den største forskjellen i Norge. Er du enig?

– Etter at de halverte antall 3 div lag har det ført til et bedre nivå i både 2 og 3 div. Det betyr at det ikke er en eneste lett kamp i 2 div lenger. I 3 div er det litt forskjell på topp lagene og bunnlagene. De lagene som rykker opp fra 3.div kan fort bite godt fra seg i 2 div, så nivå forskjellen på topp 3. div og bunn 2.div er ikke så stor. Jeg tror nok det er større forskjell på 2.div og OBOS-Ligaen.

Hva er dine ambisjoner videre i fotballkarrièren? Er FK Tønsberg ditt siste stopp?

– FK Tønsberg er nok mitt siste stopp ja, hvis ikke jeg tar et år i Tønsberg FK.

Hvem er den beste spilleren du har spilt med?

– Bjarte Lunde Aarsheim, Tommy Stenersen, Kim Nysted og Karim Abdul

«Jotha»- din tidligere lagkamerat har spilt for Real Madrid sitt A-lag. Så du tegn til det? Tror du han hadde vært god nok til å spille høyere oppe i divisjonene i Norge?

– Ja. Han ble bare bedre og bedre utover sesongen ifjor. En kriger, god med ballen og fantastisk overblikk. Han kunne uten tvil klart seg bra i en topp OBOS-Ligaen klubb i år hvis han fikk en riktig vinteroppkjøring. Han kommer heldigvis tilbake 13. April og slutter seg til troppen vår da.

Ser du for deg en gjenforening med 2005-laget som spilte i Adeccoligaen med spillere som Lars Grorud, Espen Næss Lund, Kenneth Udjus, Morten Hæstad og Johan Lædre Bjørdal?

– Jeg tror fort både Lars Grorud og Espen Næss Lund kan komme tilbake om vi rykker opp igjen, men da er nok min tid i FKT over. De andre spillerne du nevner kommer nok ikke tilbake.

Bilde: fktonsberg.no

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -