Fram Larvik: Oppsummering pre-season

953

Fram Larvik: Oppsummering pre-season

Seriestarten er rett rundt hjørnet

En lang oppkjøringsperiode begynner å nærme seg slutte, og seriepremieren hjemme mot Moss er kun 17 dager unna. Før den tid tar spillere og ledere i Fram en velfortjent påskeferie på 5 dager for å samle krefter mot den siste delen av oppkjøringen, som blant annet inneholder en generalprøve borte mot forrige sesongs divisjonskollega Arendal, etterfulgt av KickOff på Quality Grand Farris hotell.
 
Veteranen begynte lang tid på å bestemme seg, men Arne Sagaas er heldigvis klar for nok en sesong  (Foto: Torstein Flåm)
Veteranen begynte lang tid på å bestemme seg, men Arne Sagaas er heldigvis klar for nok en sesong
(Foto: Torstein Flåm)

Det hele startet Mandag 5. Januar, hvor en tynn og rusten tropp møttes i Framparken etter en etterlengtet juleferie. Etterhvert har den tynne troppen begynt å vokse, og rutinerte spillere som Grorud, Drugge, Muinonen m.fl. har kommet inn portene. Med så mange nye spillere og personligheter på plass, har det meste handlet om å skape relasjoner, både på og utenfor banen. Det har blitt gjort i form av mye spill på trening, teamkvelder/mental trening annenhver Torsdag med Tom Albertsen, og en sosial tur til Lifjell.

En sesongoppkjøring inneholder både oppturer og nedturer, og nedturene Fram har opplevd til nå har kommet i form av skader.
Frams kanskje aller viktigste spiller, Petter Lennartsson, fikk allerede i slutten av Februar sesongen ødelagt pga en kneskade, og det skal veldig mye til om svensken rekker å få med seg noen kamper denne sesongen.
Anders Dieserud, som er på lån fra Sandefjord, fikk et brudd i tåa under treningskampen mot Moss, og har dermed vært ute i 6 uker og gått glipp av mye verdifull kamptrening. Heldigvis så ser det ut til at Dieserud rekker seriepremieren, og kanskje til og med generalprøven mot Arendal om ting går etter planen.
Skadeforfulgte Christer Fjellstad var ute med skade i så å si hele fjorårssesongen, og det var derfor en gledelig nyhet da han signerte ny kontrakt med Fram før oppkjøringen var i gang. I motsetning til i fjor hvor Fjellstad var tiltenkt en rolle som midtstopper, er veteranen blitt flyttet tilbake til sin gamle posisjon på topp som targetspiss. Det resulterte i hattrick i treningskampen mot Moss, og et mål mot HamKam. I påfølgende treningskamp mot Ullern, pådro Fjellstad seg en lyskestrekk, og det er usikkert om goalgetteren rekker å bli klar til seriestart.

Simen Anthonsen ble kåret til årets unge spiller i fjor. Unggutten har tatt nye steg i vinter, og kan han kjempe seg til en fast plass i Lennartssons skadefravær? (Foto: Torstein Flåm)
Simen Anthonsen ble kåret til årets unge spiller i fjor. Unggutten har tatt nye steg i vinter, og kan han kjempe seg til en fast plass i Lennartssons skadefravær?
(Foto: Torstein Flåm)

Når det gjelder Andreas Haglund og Albert Kryzieu, er nyhetene mer oppløftende. Haglund pådro seg en kraftig smell i hodet i siste seriekamp mot Birkebeineren forrige sesong, i tillegg til å ha spilt hele høstsesongen med diverse småskader. Haglund er nå tilbake for fullt, og scoret i comebacket mot Larvik Turn, hvor han fikk 45 minutter. Formen til Haglund er stigende, og vi forventer store bidrag fra kantspilleren denne sesongen.
Kryzieu spilte hele forrige sesong med store smerter i kneet, og planen var egentlig at han skulle under kniven umiddelbart etter sesongslutt. Dessverre så har ting gått litt frem og tilbake, før han endelig ble operert for noen uker siden, og midtbanesliteren er nå tilbake i lett trening. Albert rekker ikke seriestarten, men fortsetter fremgangen slik den har gjort etter operasjonen, så er han snart å se ute på Framparken i rødt, hvitt og blått.

- Annonse -

Resultatene i treningskampene til nå har vært veldig variert, men prestasjonene har jevnt over vært solide, spesielt offensivt. Man skal ikke legge så veldig mye vekt på resultatene i treningskamper, men det er klart at vi alltid går ute på matta for å vinne kamper, score mye mål, og holde nullen. Skal vi sammenlikne treningskampene til nå med seriekampene i fjor, så vil jeg si at vi er et lag som fremstår mye bedre offensivt, med gode relasjoner, der vi produserer målsjanser på målsjanser etter godt spill. Det har kanskje gått på bekostning av det defensive, noe det jobbes med på treningsfeltet for å bedre inn mot seriestart.
På 6 treningskamper har det blitt 3 seire og 3 tap, og en målforskjell på 15-13. Å score 15 mål på 6 treningskamper er naturligvis godkjent, men 13 baklengsmål er vi naturligvis ikke fornøyde med.

30.01  Sandefjord – Fram Larvik 2-0 (Avbrutt etter 73 minutter pga snøvær)
15.02  Fram Larvik – Moss 5-1 (Lennartsson, Fjellstad 3 og Alaskari)
28.02  HamKam 3-2 Fram Larvik (Fjellstad og Gulliksen)
07.03  Ullern – Fram Larvik 2-3 (Pietron, Alushaj og Alaskari)
22.03  Jerv – Fram Larvik 3-2 (Alushaj 2)
28.03  Larvik Turn – Fram Larvik 2-3 (Haglund, Fearrington og Alushaj)

Oppsummering overganger 2015

INN:
Lars Grorud – Gratis fra Fredrikstad
Johan Gulliksen – Gratis fra Sandefjord
Andreas Drugge – Gratis fra GAIS
Anders Dieserud – Lån fra Sandefjord
Ibrahim «Ibbe» Alushaj – Gratis fra Motala
Ali Alsakiri – Gratis fra Tollnes
Jamil Fearrington – Gratis fra Arendal
Eetu Muinonen – Gratis fra Haka
Jesper Evensen – Gratis fra Halsen
Honer Suleyman – Fra junioravdelingen

UT:
Christian Østli – FK Tønsberg
Dardan Dreshaj – Arendal
Lasse Bransdal – Runar
Evan Patros – Ørn Horten
Robin Palacio – Brattvåg
Dawid Kubowicz – Polsk klubb

Besøk klubbens hjemmeside på http://www.framlarvik.no
På facebooksiden vår blir det i tillegg lagt ut et intervju med en spiller eller leder hver dag inn mot seriestart.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -