Ja, ja, da er Yaya Toure og Premier League i gang

301

Etter første av sesongen 2015/16 er unnagjort står vi igjen med både spørsmål og svar. Chelsea og Arsenal står igjen som de store taperne, mens Manchester City allerede har lagt press på forrige sesongs ligavinner. Sterling viser at han fortsatt må jobbe en del med sine avslutninger og Yaya Toure har bestemt seg for å være med fra start denne sesongen. Jeg har plukket ut 10 episoder jeg bet meg merke i, fra den første runden med Premier League kamper.

1. I Matteo Darmian kan Manchester United ha funnet høyrebacken de har lett etter siden Gary Neville la skoene på hylla. Solid både offensivt og defensivt.

2. En klubb som også bør være fornøyd med sin nye høyreback er Liverpool. Nathaniel Clyne er minst et hakk opp fra Glen Johnson. Mot Stoke vant han alle dueller han var involvert i.

3. Tottenham mangler en sentral midtbanespiller av høy klasse. Trioen Bentaleb, Mason og Dembele blir for lett mot de beste lagene og inneholder for lite kreativitet.

- Annonse -

4. Chris Smalling kan bli forsvarssjefen til van Gaal hvis han holder seg skadefri. Har det meste en moderne midtstopper behøver i sitt spill.

5. I 16 år gamle Reece Oxford sitter West Ham på en midtstopper juvel. I spillestil kan han minne om Rio Ferdinand, så får tiden vise om han kan gå hele veien. Potensialet og talenter er det ingen ting å si på.

6. Chelseas forsvar hadde absolutt ikke dagen mot Swansea. Det er sjelden man ser en spiss skape så store problemer for Terry og co slik Gomis gjorde. På høyreback ble Branislav Ivanovic brukt som rundingsbøye av Jefferson Montero.

7. Jose Mourinho er en fantastisk manager, men det tok ikke mer enn første kampen for portugiseren til å havne på avisenes forsider. Lagets fysioterapeut Eva Carneiro gikk ut på banen for å gi behandling til Eden Hazard, som betydde at laget i en kort periode måtte spille med ni spillere mens Hazard ventet på å få komme inn på banen igjen. Hun har nå fått forbud mot å oppholde seg på Chelsea benken under kamp.

8.  Petr Cech har blitt trukket frem som den siste brikken som manglet i et Arsenal lag som for første gang på flere år har en realistisk sjanse på å vinne ligaen. Mot West Ham gikk det ikke helt etter planen for å si det mildt.

9. Alan Pardew fortsetter å imponere som Crystal Palace manager. Kom inn forrige sesong og førte laget til 10. plass. I år ser laget enda sterkere, anført av Cabaye og Zaha.

10. Manchester City gjorde kort prosess med West Brom i sesongens første kamp, og oppgjøret var så og si avgjort etter 45 min. Kampens store gigant; David Silva. Med en Yaya Toure som virket særdeles skrudd på fra start seiler City opp som en farlig utfordrer til ligagullet.

Rundens lag

Keeper: Adrian (West Ham) – West Ham-keeperen stod fjellstøtt i London-derbyet mot Arsenal. Byrivalen skapte ikke spesielt mye på Emirates, men det de skapte hadde den spanske sisteskansen god kontroll på. Han utstråler autoritet og trygghet som så ut til å smitte over på resten av laget.

Høyreback: Matteo Darmian (Manchester United) – Matteo Darmian ble pussig nok byttet ut etter 80 minutter i debuten sin, men hadde frem til da en meget solid kamp på sin høyreback og byttet kom nok av at Louis van Gaal ville spare ham litt. Italieneren spilte meget bra og bidro både offensivt og defensivt for laget sitt.

Stopper: Chris Smalling (Manchester United) – Chris Smalling så i sesongens første kamp ut som akkurat den stopperen som supporterne til Manchester United har ropt etter i løpet av overgangsvinduet. Han var solid i alt han foretok seg og hadde også noen fine oppspill. Fremstod som en forsvarssjef i mye større grad enn man har sett engelskmannen gjøre tidligere.

Stopper: Winston Reid (West Ham) – West Hams beste i et pottetett forsvar. Det ble tidligere nevnt at keeper Adrian hadde kontroll over det Arsenal skapte. Til gjengjeld skapte de meget lite, og dette skal Reid ha veldig mye av æren for. Styrte og dirigerte sine lagkompiser samt kastet seg inn i taklinger.

Venstreback: Aaron Cresswell (West Ham) – Enda en West Ham-spiller. Aaron Cresswell hadde god kontroll på alle angrep som kom mot hans venstreside. I tillegg kom han på veldig helhjertede løp opp langs siden og åpnet mye rom for sine medspillere. Cresswell var en av forrige sesongs beste venstrebacker, og en kan trygt si at han startet der han slapp.

Sentral Midtbane: Yaya Touré (Manchester City) – Den store, solide ivorianeren starter sesongen med et smell, bokstavelig talt. Første målet var det litt usikkert om faktisk var hans eller skulle vært kreditert David Silva, men det andre målet var det ingen tvil om.

Sentral Midtbane: David Silva (Manchester City) – Spanjolen hadde tatt på seg danseskoene før kveldens oppgjør mot West Bromwich Albion. Den lille magikeren danset seg gjennom WBA-forsvaret opptil flere ganger og viste virkelig hva han kunne. Tony Pulis’ mannskap lå dybt som vanlig, men når Silva er i form som i denne kampen, så er ikke det et videre stort problem.

Høyrekant: Marc Albrighton (Leicester) – Engelske Albrighton hadde den beste kampen som han har hatt på mange år. Han har spilt for flere klubber i Premier League, men aldri slått skikkelig til. På lørdag endte han opp med imponerende to assist og ett mål. Assistene kom etter utsøkte innlegg begge gangene, og Albrighton vil antakeligvis være en av de første som blir satt opp i startelleveren til Claudio Ranieri mot West Ham førstkommende lørdag.

Offensiv midtbane: Dimitri Payet (West Ham) – Payet regelrett herjet med Arsenal-forsvaret store deler av kampen på the Emirates og viste hvorfor han var den spilleren som skapte flest sjanser i de øverste divisjonen i de fem største ligaene i Europa forrige sesong. Han endte opp med én assist i kampen, men burde kanskje vært flere dersom Diafra Sakho hadde hatt dagen. Franskmannen ser ut til å bli et svært spennende bekjentskap for alle som følger med på Premier League.

Venstrekant: Jefferson Montero (Swansea) – Montero var et konstant uromoment på Swanseas venstrekant og kom seg forbi det som av mange blir sett på som Premier League’s beste høyreback, Branislav Ivanovic, gang på gang. Ivanovic blir omtalt som stødigheten selv defensivt, og det er derfor utrolig imponerende hvor lekende lett det var for den ecuadorianske vingen å dra seg forbi serberen.

Spiss: Bafetimbi Gomis (Swansea) – Gomis var en annen Swansea-spiller som Chelsea-forsvaret hadde problemer med. Han scorte riktignok kun på et straffespark, men han skaffet straffen selv og både John Terry og Gary Cahill slet med å få kontroll på franskmannen og måtte både ty til ulovligheter og tilsynelatende paniske klareringer når Gomis mottok ballen. Courtois ble også utvist i straffesituasjonen, noe som også antakeligvis gjorde de siste 35 minuttene langt enklere for waliserene.

Benk:

Fabianski

Nathaniel Clyne

James Tomkins

Vincent Kompany

Andre Ayew

Riyad Mahrez

Yohan Cabaye 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -