Joey Barton ferdig etter gambling-utestengelse

211

Engelsk fotballs «bad boy» Joey Barton har fått 18-måneders utestengelse på grunn av gambling
Fra 2006 til 2016 tippet Barton på 1260 kamper (ut av 15000 tipps på øvrige idrettern), noe som er imot Football Association sine regler.
35-åringen mente at dømming var altfor streng i forhold til forbrytelsen og at den skal bety hans karriere er effektiv over.

Jeg fikset aldri én kamp

«Jeg er veldig skuffet for nå må jeg legge opp – skriver Barton på sin offisielle nettside – Det må understrekes at dette dreier seg ikke om match-fiksing og min integritet har aldri vært i tvil. Jeg synes det er urettferdig at jeg fikk en lengre utestengelse enn noen kollegaer som faktisk tippet på kampene de spilte i og som de kunne ha påvirket».
I undersøkelsen dukket jo opp noen tipser på/mot sitt eget lag, men Barton har en forklaring for dette.
«I de sjeldne tilfeller jeg tippet på et tap, og det var sist for seks år siden, var jeg verken i startelleve eller på benken – fortsetter han – Det kunne like godt ha vært dart, snooker eller cricket i Vestindia. Ofte skjedde det bare ut av ren frustrasjon for jeg ikke var med, så barnslig som det kan høres ut».

Aldri i full kontroll

Forresten skylder Barton sine problem med gambling til miljøet han vokset opp i.
«Tipping var og er en del av vår kultur: da jeg var veldig ung hadde jeg mine egne kuponger og familie tippet for meg på Grand National hesteveddeløp – forteller han – Til og med idag, deltar jeg i få konkurranser hvis det ikke står noe på spill: noen få pund, hvem lager te… Jeg digger å konkurrere, jeg digger å vinne. Som sagt, har tippekultur eksistert i fotball i lang tid, og jeg har vært i fotball hele mitt liv som voksen».

Barton har også vært innblandet i mange kontroversielle episoder gjennom hans proffkarriere.
Han slo lagkamerater, motstandere, unge fanser og taxisjåfører. Karantener, samfunnstjenester og fengsel hjalp ham ikke og hver ny begynnelse endte på den samme, kjente måten.

- Annonse -

En trist slutt til en karriere som lovet mye men som har levert betydelig mindre enn forventet.
Barton vil anke dommen og prøve å ha en sist comeback.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -