Kråkerøy best i byen – slo ut storebror i cupen

1027

Det var duket til cupfest i Fredrikstad, naborival Kråkerøy IL tok i mot Fredrikstad på Fredrikstad stadion, med ti mann ble det en vanskelig oppgave for FFKs del.

Fredrikstad var store favoritter før kampen, Kråkerøy som til daglig spiller i regionsligaen skulle nå opp til «eksamen» mot storebror som til daglig spiller i OBOS ligaen. Fredrikstad kom fra en kamp mot Bodø Glimt som de tapte 0 – 1 på stadion, mens Kråkerøy kommer fra en bortekamp mot Kvik Halden som de lå under 2 – 0 til pause men som de hentet opp i andre omgang og snudde til 2 – 2.

Det er Kråkerøy som starter kampen best på Fredrikstad stadion, Vetle Nilsen får stå på 14 meter og fyre løs men Håvar Jensen får reddet unna. Fredrikstad har hatt ballen mest innledningsvis men har ikke fått til å produsere noen sjanser i løpet av de første 14 minuttene. Så etter 14 minutter skjer det kontroversielle ting på stadion, hoveddommer blåser for et eller annet på banen, FFKs Håvard Åsheim sparker unna ballen og får sitt andre gule kort som ender med at han får rødt og blir utvist noe som kan virke for strengt etter som det virker som at Åsheim ikke har fått med seg at dommeren har blåst. Dermed må Fredrikstad spille resten av kampen med 10 mann.

Kråkerøy tar mer over kampen etter utvisningen og etter 22 minutter får de betalt for strevet, Kråkerøy kjemper til seg en corner og ballen blir lagt inn. Der står Alphonso på bakerste stolpe får tuppet ballen videre til Martin Stafseng som bare kan snu seg og klistre ballen i mål, dermed leder Kråkerøy kampen 1 – 0!

- Annonse -

Kråkerøy styrer kampen nå og prøver seg stadig fremover, etter 44 minutter så er Vetle Nilsen på farta, han danser rundt med tre – fire FFK spillere og prøver å sende Alphonso alene med keeper Håvar Jensen, men han misser på pasningen og ballen går inn til keeper. Kråkerøy får forøvrig to sjanser til etter tabber av Leko og Kaland bak i forsvaret, men Håvar Jensen slår unna og lagene går til pause med 1 – 0

Etter pause kaster FFK innpå Ulrik Flo for Moustapha Ndaiye og Kevin Wright for Mats Andre Kaland i håp om å snu kampen. Men slik går det seg ikke til. Etter 46 minutter får Kråkerøy en corner som Håvar Jensen gjør en fantastisk redning på, nære på for Kråkerøys del. Etter 65 minutter får Kråkerøy sin scoring nummer to, Stafseng er frempå igjen etter ett innlegg, men målet blir annulert ettersom Ulrik Flo ligger nede etter en duell i feltet, her var Fredrikstad heldige. Etter 67 minutter kommer Fredrikstad første sjanse, Dinko Trebotic kommer inn og setter et løp fremover på banen, han finner Kevin Wright som klinker til men ballen treffer tverrliggeren, nå var det nære for FFKs del!

Flere sjanser får verken Fredrikstad eller Kråkerøy og kampen ebber ut med 1 – 0 seier til Kråkerøy. Laget fra blomsterøya i Fredrikstad har detonert cupbomben og slått ut storebror av cupen, det er bare å gratulere de grønne og hvite mens Fredrikstad nå har en stor stor jobb videre med å ta poeng i serien.

– Kameratskap og innsats slår alt

Vi tok en prat med Kråkerøy kaptein Aleksander Syversen etter kampen, han var strålende fornøyd og kunne fortelle dette til fotballnerd.no:

– Jeg er meget fornøyd med lagets innsats, vi har lagt opp en kampplan og følger den mer eller mindre helt perfekt. Vi var vel strengt tatt nærmere 2 – 0 enn de var 1 – 1 spør kapteinen seg før han fortsetter:

– Det er en utrolig god kultur i laget, vi har fått en litt dårlig start med tanke på serien både på a-lag og b-laget men vi får håpe vi har snudd den trenden idag. Kameratskap og innsats slår alt forteller han før han fortsetter:

– Det røde kortet er vel et gult kort nummer 2, litt strengt er det med tanke på at det er hans andre gule men isolert sett er det vel i utgangspunktet et riktig gult kort.

Drømmer om Vålerenga

Når vi spør spilleren som hvilket lag Kråkerøy kunne tenke seg i runde to svarer han:

– Jeg håper vi kan får Vålerenga, det hadde vært utrolig gøy! Men uansett hvilket lag vi får og som står på motsatt side skal vi gi alt vi kan til 90 minutter pluss tillegg er spilt sier spilleren før vi spør:

Hva tenker du om Fredrikstad slik de fremstod idag?

– Jeg vil ikke uttale meg for mye om motstanderen, vi fokuserer på oss selv så får de svare for seg. Men det er ikke noe tvil om at det er skuffende for de siden det er 1 divisjon mot 3 divisjon avslutter Syversen.

– Vi var fantastiske

Vi fikk også tak i Kråkerøys hovedtrener Jon Hermansen for en kommentar, han hadde følgende å si etter kampen:

– Vi var fantastiske idag, det røde syntes jeg ikke er feil men de to første gule til begge lag er strenge. Vi var best før de ble redusert til 10 også mener treneren før han fortsetter om hva han tror om Fredrikstad fremover:

– Jeg håper de lykkes, men det er litt vrient å si men det snur seg fort i fotball og jeg tror de revansjerer seg igjen mot Ullensaker/Kisa sier treneren kort.

– Dere har hatt en litt trøblete start hittil, men ser ut til å snudd det nå, hvordan ser du for deg at det går fremover?

– Som sagt så svinger det i fotball, men dette gir oss selvtillit og tro på at vi kan avslutter treneren til fotballnerd.no

Kampfakta: Kråkerøy IL – Fredrikstad FK: 1 – 0 (1 – 0)

Tilskuere: 1438

1 – 0: Martin Stafseng, scorer etter en corner. Alphonso får ballen på bakerste stolpe og får sendt den videre til Stafseng som bare kan sette ballen i mål.

Gule kort: Torvald Bertelsen, Andreas Ovesen Nygaard – Kråkerøy IL

Rino Falk Larsen – Fredrikstad FK

Rødt kort: Håvard Åsheim – etter to gule kort

Slik stilte lagene:

Kråkerøy i 4 – 4 – 1 – 1:

Giedrus Kvedaras

Torvald Bertelsen – Martin Stafseng – Jørgen Hansen – Sivert Nikolai Thorsen

Alexander Syversen – Eirik Laabak – Vetle Arenius Nilsen – Andreas Ovesen Nygaard

Tobias Faye Knudsen

Oliver Alphonso

Bytter: 

Joacim Olsen inn for Andreas Ovesen Nygaard etter 34′

Mikael Larsen Sækingstad inn for Joacim Olsen etter 41′

Jørgen Magnussen inn for Oliver Alphonso etter 78′

Fredrikstad stilte med disse i 4 – 4 – 2:

Håvar Jensen

Mats Andre Kaland – Edvard Skagestad – Mislav Leko – Filip Westgaard

Kristian Brix – Håvard Åsheim – Rino Falk Larsen – Joona Veteli

Moustapha Ndaiye – Sanel Kapidzic

Bytter:

Ulrik Flo inn for Moustapha Ndaiye etter 45′

Kevin Wright inn for Mats Andre Kaland etter 46′

Dinko Trebotic inn for Kristian Brix etter 56′

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -