Tabbenes aften senket Fredrikstad i viktig oppgjør

463
Obos Ligaen Fredrikstad
Fredrikstad logo

To store blemmer av Fredrikstads unge keeper kan være avgjørende for om Fredrikstad beholder plassen eller må spille kvalifisering for å overleve i OBOS ligaen.

Fredrikstad og Ranheim gikk målløse av banen til pause, Razak Nuhu var den som var nærmest for FFKs del da han spilte seg gjennom Ranheim forsvaret og skjøt rett på keeper. Begge lag virket ustrukturerte med et Ranheim som hadde et lite grep om kampen i første omgang men begge lag virket litt nervøse og ikke helt på i det dommer blåser av kampen.

Andrea Loberto har hatt mange merkelige kamputtak i de siste kampene, sist kamp mot Mjøndalen overrasket FFK positivt spillmessig, men den kampen tapte de 3 – 1 på bortebane, noe som var forventet. Idag valgte Loberto å starte med 4 – 3 – 3 og blantannet Sanel Kapidzic på venstrekanten i stedet for fremover, en posisjon Sanel virket ukomfortabel i, og det var også her det meste skjedde når Ranheim skulle spille seg fremover.

Tabbenes omgang i andre

Etter pause så var det Ranheim som startet friskest, fire minutter ut i omgangen får Ranheims Fonn Wittry lagt inn, men ingen av Ranheims angrepsspillere får kommet på ballen som går ut til ingenting. Etter 54 minutter får Patrik Karoliussen ballen utenfor 16 meteren, men han skyter utenfor målet. Så gjør FFK sitt første bytte, Ulrik Flo går ut for Johnny Buduson som kommer inn, Buduson tar kanten mens Sanel gikk opp sentralt foran, da ble det mer fart i sakene for FFks del.

Etter 67 minutter er FFK frempå, Rocky Lekaj var frempå men skjøt rett på Ranheims keeper som gir retur men ballen blir ryddet unna. Etter 71 minutter er det Kapidzic som blir spilt gjennom, men også han med skudd rett på keeper.

Så etter 74 minutter skal vi få den første tabben til FFK keeper og et svakt passivt forsvar. Ranheim spiller seg fremover og Mads Reginiussen får spilt seg gjennom et svært passivt forsvar, mens forsvaret ser på lader han kanonen og fyrer løs. Ballen går inn til Håvar Jenssen som gjør en megatabbe ved å være på ballen men, glipper den i målet, dermed står det 0 – 1.

Fredrikstad må nå fremover for å prøve å svare, og det skal gå kun 3 minutter før svaret kommer, Sanel Kapidzic blir felt på vei fremover inn i 16 meter feltet. Da blir det blåst straffespark og den er Sanel iskald på og setter i mål. Dermed står det nå likt på stadion igjen. Ranheim prøver seg nok en gang og prøver å spille seg fremover, seks minutter etter Håvars tabbe, gjør han nok en tabbe på stadion. Fossnæs blir spilt inn i 16 meteren med ballen, Håvar Jenssen feilberegner totalt og feller Fossnæs og Ranheim får da straffe, den setter Aslak Fonn Wittry sikkert og dermed leder Ranheim 1 – 2 på stadion. Akkurat Håvar Jenssen var samtaletema også på Eurosport etter kampslutt, Roger Risholt valgte å stille spørsmålet til Andrea Loberto om det ikke var på tide å bytte keeper, Loberto svarte unngående på spørsmålet men mente at FFK hadde den beste keeperen i buret og at de tar ut de beste etter hvordan de gjør det treningsmessig. Flere mål blir det ikke, og Fredrikstad taper fortjent 1 – 2 etter tabbe av keeper og må dermed håpe på at Elverum og Arendal ikke klarer å vinne sine to siste kamper, mens Ranheim med kveldens seier klarer å sikre seg den siste kvalifiseringsplassen for spill i eliteserien.

Kampfakta Fredrikstad – Ranheim: 1 – 2 (0 – 0)