Jos Luhukay er ny manager i Sheffield Wednesday

363
Jos Luhukay er ny manager i Sheffield Wednesday. Bilde: Thomas Rodenbücher, Wikimedia.

Sheffield Wednesday har funnet en ny manager, etter at Carlos Carvalhal har tatt over som manager i Swansea. Som klubben kunngjør på sine hjemmesider, har klubben signert nederlenderen Jos Luhukay. 54-åringen har stor erfaring fra tysk fotball.

Sheffield Wednesday ligger på 16. plass i Championship, men ligger kun seks poeng foran nedrykk. I FA-cupen venter et returoppgjør mot League Two-laget Carlisle United, etter at den første kampen endte uten mål.

– Det gleder meg å kunne hilse Jos velkommen til Hillsborough. Etter en omfattende leting etter den rette manageren som kan løfte klubben, er jeg fullstendig overbevist at Jos er nettopp denne mannen. Hans erfaring tilsier at han passer perfekt til oss, og etter at jeg snakket med ham var det ikke tvil, sier Wednesday-sjefen Dejphon Chansiri.

Luhukay trente Paderborn, Mönchengladbach, Augsburg, Hertha BSC og Stuttgart i Tyskland. Med Mönchengladbach, Augsburg og Hertha klarte han å rykke opp til Bundesliga. Han har vært trener i 178 kamper i 2. Bundesliga, og i 110 kamper i Bundesliga. Luhukays siste klubb så langt har vært Stuttgart, der han trakk seg som trener etter kun fem kamper, på grunn av en konflikt med sportsdirektøren Jan Schindelmeiser. Siden september 2016 har han vært uten klubb.

- Annonse -

Luhukay er glad for å ha kommet til en liga han ikke har trent før:

– I Tyskland har jeg i de siste månedene takket nei til tilbud fra Bundesliga og 2. Bundesliga. Jeg har sett etter en hel ny utfordring, og Sheffield Wednesday er akkurat den utfordringen jeg har ventet på. Vi skal nå jobbe sammen med alle medarbeidere og med fansen for å stabilisere laget. Deretter skal vi gradvis forbedre laget gjennom disiplin, innsats, forpliktelse og kreativitet, sier nederlenderen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -