Juventus vil kutte noen toppspillere

353
Juventus
Bilde: klubblogo

Maurizio Sarri tror ikke på rotasjon. Dette er et kjent faktum siden hans dager i Napoli, hvor han brukte sine 14-15 trofaste så ofte som mulig.
Men det er ikke bare den nye treneren som ønsker en tynnere stall. Den Gamle Dame har altfor mange aldende spillere på fete kontrakter. Ikke bra for klubbens økonomi og for garderobens stemning i det lange løp.

Derfor påsto Sarri at seks spillere måtte selges for de ikke kunne registreres på Champions Leagues liste. Juventus jobber hardt for at noen av disse skal forsvinne før overgangsvinduet stenger den andre september.
Douglas Costa så en av de mest mulige kandidater men han har imponert treneren og han trolig berger plassen både på lista og i troppen.

Altfor mange spisser

Paulo Dybala sin odyssé er langt fra over. Med Premier League ikke lenger på talet trodde man at Paris kunne vært en aktuell destinasjon. Neymars tilbakekomst til Barcelona burde ha frigjort en plass for Dybala. Nå har Coutinho kommet inn i bildet og argentineren har plutselig blitt mindre attraktiv.
Byttehandel med Inter for Icardi er en plan-C som ikke overbeviser for rivalitetens skyld og for fornuftige taktiske og tekniske tvil. Likevel kan fort bli den eneste sjansen begge klubber har for å dumpe en uønsket toppspiller.

Apropos tilbakekomster kan Mario Mandzukic være på vei tilbake til Tyskland. Bayern og Borussia Dortmund er interesserte i en spiss som fortsatt kan levere. 10 millioner euro er en rimelig pris begge klubber kan betale. Kroaten vil forståelig heller vende tilbake til München.
Det blir derimot mye tøffere å kvitte seg med Gonzalo Higuain. Den skuffende 2018-19 sesong med to middelmådige og kompliserte opphold i Milan og Chelsea har skadet El Pipita sin kredibilitet som toppspiss.
Roma er interessert men Icardi er fortsatt målet nummer 1. 40 millioner pluss en ganske høy lønn er knapt smart business for en 32åring i krise.

- Annonse -

Monaco på handletur

Hovedstaden kan også være midtstopperens Daniele Rugani sin neste stopp. Eks-unggutten har ikke slått det helt til og er derfor nesten ute av prosjektet. Roma foretrekker en låneavtale mens Juventus vil helst selge spilleren nå og i utlandet. Monaco har vist interesse og både Rugani og Matuidi kan flytte til Cote d’Azur. Forretningen er verdt rundt 35-40 millioner euro sammenlagt.

Til slutt står Mattia Perin på reisefoten. Med Gigi Buffon tilbake i klubben som andrekeeper er Perin helt unødvendig. Hans tendens til å bli skadet har ikke heller hjulpet en annen tidligere profil som ikke har overbevist på toppnivå.
Det finnes derimot ingen kjøper i øyeblikket. Benfica og Aston Villa var mulige opsjoner for en kort stund. Igjen dukket Monaco opp men det ser muligere og muligere ut at tredjekeeperen skal forbli iallfall utover januar.

Selg eller hold?

I teori kan Juventus få omtrent 150 millioner for sine overflødige spillere. I praksis er de enten nokså gamle stjerner som tjener mer enn de er verdt eller eks-profiler som har bevist de ikke helt holder nivået.
Få klubber har råd eller vilje til å satse på kostbare overganger som kan fort bli ekte bomkjøp. Derfor risikerer Juventus å bli bebyrdet med en del dyre og ikke så nyttige stjerner ingen vil ha og de ikke har bruk for.
Alternativet til å gi dem bort for småpenger, hvis noen vil ha dem i det hele tatt, er det å gi dem tillit. Higuain kan vel være litt eldre og tjukkere men han må ikke ha glemt å score mål. Dybala er fortatt bare 26 og for to år siden var han en ekte stjerne.
Sesongen er lang og kanskje skal Sarri lære å rotere, nå at han har (altfor) god dekning i alle rollene.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -