Kampreferat: Aalesund- Skeid 4-2 (3-1)

Aalesund tok i mot Skeid i OBOS-ligaens fjerde runde søndag kveld. Aalesund var store favoritter mot laget som rykket opp fra PostNord-ligaen før sesongen.Begge lag hadde bare sluppet inn ett mål på de første tre før kampen.Og vi fikk servert et hjemmelag i scoringsform og seksmålsfest. Det ble dermed en tøff ettermiddag for Tom Nordlie sitt mannskap, som ikke er kjent for å lekke bakover.

270

Gjestene fra Oslo gikk tidlig i strupen på hjemmelaget og skapte ett par småfarligheter de første 10 minuttene.Aalesund var svært direkte i spillestilen, og de hadde en plan om å bruke vinbackene aktivt og pumpe innlegg mot de store spissene Pape Gueye og Holmbert Fridjonsson.Og etter 17 minutter ble det nettsus for Aalesund da ett innlegg fra Jørgen Hatlehol ble headet i stanga av Holmbert Fridjonsson, og der satt Aron Thrandarson returen i mål. Det var mye klabb og babb foran målet, og Skeid trodde de hadde klarert ballen på streken, men assistentdommer markerte at ballen hadde vært over linja, og dermed 1-0. Bare fire minutter senere banket Aalesund sin stopper Daniel Gretarsson ballen knallhardt ballen i mål bak Skeid-keeper Idar Nordby Lysgård etter å ha blitt igjen i feltet etter en corner.

Etter at Skeid nettopp hadde tatt avspark og prøvd å roe ned tempoet, slo hjemmelaget til igjen bare tre minutter senere. Denne gangen etter innlegg fra Oddbjørn Lie fant Aalesunds tredje islandske målscorer for dagen Holmbert Fridjonsson på bakerste stolpe, og han headet ballen i mål helt oppi motsatt hjørne. 3-0 etter 24 minutter var et faktum. 5 minutter før pause satte Ayoub Aleesami inn 3-1 etter en presis corner av Tom Skogsrud som Aalesund ikke fikk klarert, og dermed levde kampen litt i det lagene tok pause. Montro om Skeid-trener Tom Nordlie sitt uttrykk » ser ut som dem har kasta nonstop på taktikktavla» ble tatt fram om forsvarsspillet til laget sitt.

Håpet varte dog ikke lenge, for etter 56 minutter satte Ståle Steen Sæthre inn 4-1. Han hadde erstattet Holmbert Fridjonsson til pause. Skeid skulle imidlertid få enda ett mål etter 72 minutter, da David Tavakoli satte ballen i mål etter innlegg fra høyresida av Stian Pettersen. Etter 72 minutter kom Aalesunds unggutt Vetle Fiskerstrand fra Langevåg inn, da han erstattet Oddbjørn Lie. Han er født i mars 2000, og viste med flere anledninger at han ikke er redd for å vise seg fram. Blant annet hadde han flere gode løp mot Skeid sine forsvarsspillere, men dessverre så var enten det siste touchet for dårlig eller så var pasningen i bakrom mot spissmakker Pape Gueye for upresis. Men han sto også bak Ayoub Aleesami sitt første gule kort, da han ble felt etter å ha vært først på ballen etter ett langt oppspill.

Etter 89 minutter ble Skeid sin stopper Ayoub Aleesami (lillebror av landslagets Haitam) utvist etter utrolig nok ha pådratt seg to gule kort på to minutter (!).

Slik stilte lagene:( med spillerbørs)

Aalesund (3-5-2): Andreas Lie 5- Jonas Grønner 4- Oddbjørn Lie 5- Daniel Leo Gretarsson 6- Jørgen Hatlehol 5- Niklas Fernando Nygård Castro 6-Fredrik Carlsen(C) 5- Aron Thrandarson 8 BB- Holmbert Fridjonsson 7- Pape Habib Gueye 6

Innbyttere: Ståle Steen Sæthre 6, Vetle Fiskerstrand 3, Izunna Uzochukwu – (spilte for lite til å vurderes)

Skeid( 4-3-3): Idar Nordby Lysgård- Stian Pettersen- Kim Eugen Skogsrud- Tom Even Skogsrud(C)- Ayoub Aleesami- Hassan Yousef- Mohammed Manin- Henning Andresen- Johnny Per Buduson- David Tavakoli- Mesut Can