Kampreferat: Sandefjord- Aalesund 1-1 (0-0)

Det ble som spådd før kampen, svært jevnt mellom to av OBOS-ligaens største opprykksfavoritter Sandefjord og Aalesund. Før kampen sto begge lagene med en seier hver, og seks poeng. William Kurtovic sin kunstscoring sørget for poengdeling i Lars Bohinen sitt comeback på Komplett.no arena.

88

Den første kampen på naturgress for gjestene fra Aalesund bydde på få sjanser, men i andre enden var svenske Pontus Engblom svært nære da han etter 40 minutter dundret til på volley, og kun en strålende redning av Aalesunds solide sisteskanse Andreas Lie hindret baklengs. Første omgang var svært lite underholdende, og det var Sandefjord som hadde ballen mest, men slet med å bryte ned Aalesunds kompakte forsvarsfemmer. Helt i starten av kampen ble også gjestene snytt for straffespark, da Ståle Steen Sæthre var først på et gjennomspill før han ble måket ned av Sandefjord sin finske keeper og ble liggende nede. Dommeren mente allikevel at keeperen var først på ballen.

Andre omgang startet som den første, og nevnte Sæthre fikk en stor mulighet da han headet en stuss fra Holmbert Fridjonsson like utenfor mål. Etter 66 minutter kom scoringen til Aalesund, da Valter Viitala ga retur på en hard heading fra Aron Thrandarson, og Peter Orry Larsen var årvåken og satte returen i mål.

Litt ut av det blå kom derimot utligningen, da Sandefjord sin høyreback Brice Wembangomo, lillebror av tidligere Aalesund spiller Hugues, la inn 45 grader, og der bredsidet William Albin Kurtivic ballen helt oppe i krysset, forbi en sjanseløs Lie. Dermed 1-1 og uavgjort i comebacket på sin tidligere hjemmebane for Aalesund trener Lars Bohinen, som trente Sandefjord fra 2014 til 2017.

Slik stilte lagene: Aalesund: (3-5-2) A.Lie- Grønner- Lie- Gretarsson-Hatlehol- Carlsen- Orry Larsen-Thrandarson-George- Fridjonsson-Sæthre

Sandefjord: (4-2-3-1) Viitala- Wembangomo-Grorud-Høibråten- Kralj- Tito- Valles-Jonsson-Storbæk-Ofkir-Engblom