Kan Sherwood redde Aston Villa?

144

Kan Sherwood redde Aston Villa?

At Aston Villa ligger på nedrykksplass i Premier League er intet annet enn en liten skandale for den tradisjonsrike fotballklubben. Aldri før har de rykket ned fra Premier League, men nå er klubben i trøbbel.

Paul Lambert fikk god tid på seg til å rette opp skuta på Villa Park. Skotten tok over som klubbens manager i 2012, men klarte ikke på den tiden å ta klubben fremover. Tvert imot. I hans første sesonger i klubben unngikk de nedrykk på grunn av én ting, de hadde en målscorer i laget som sikret dem viktige poeng.

Denne sesongen har vært fryktelig for trofaste Villa-fans. Lambert fikk fyken tidligere i februar, og inn kom Tim Sherwood, mannen med kun seks måneders erfaring som manager for en Premier League-klubb. Kan han virkelig være mannen som redder Aston Villa?

Paul Lambert
Paul Lambert fikk sparken i Aston Villa. Bilde: Flickr

Til tross for manglende erfaring kan han faktisk det. Grunnen til det er enkel: Aston Villa trengte en forandring.

- Annonse -

Når man kommer inn i en ond sirkel som det klubben var under Lambert, må det komme inn en ny person med nye tanker for å få dem ut av den sirkelen. Det er ikke gitt at Sherwood klarer det, og det vil nødvendigvis ikke være hans egenskaper som manager som eventuelt gjør det, men om Villa redder plassen i år er det mer grunnet avgjørelsen om å sparke Lambert enn ansettelsen av Sherwood.

Men hva kan Sherwood innføre?

Vi så fra hans måneder i Tottenham at han liker offensiv og attraktiv fotball. I fotballverdenen betyr det mål, noe Villa har manglet denne sesongen. 13 mål på 26 kamper i Premier League er ett mål annenhver kamp. Det må bedres om Villa skal redde plassen.

Samtidig står Sherwood for nesten det motsatte av det Lambert stod for, nemlig et kompakt og organisert forsvar. Flere, deriblant bet365 sine tippetips, nevnte det da Sherwood ledet Tottenham, med Sherwood som manager kan du forvente mål begge veier.

Som regel skjedde det også i Tottenham, og begynnelsen i Villa ser ut til å bli den samme. 1-2-tap for Stoke i hans første kamp på sidelinjen, samt 2-1-seier i FA Cupen mot Leicester med Sherwood på tribunen i kampen før.

Hva annet kan redde Villa?

Det er én annen ting Villa kan sette sin lit til om Sherwood ikke klarer å bedre klubben stort. Rundt dem på tabellen er nemlig tre nyopprykkede lag som omtrent er like dårlige som dem. Klarer ikke Sherwood å snu trenden, må QPR, Burnley og Leicester være dårligere. Blant de lagene står det verst til med Leicester, mens QPR og Burnley har tendenser til flyt.

Til syvende og sist er det 12 kamper igjen for Aston Villa å redde Premier League-plassen deres. Kanskje vil det være godt for dem med et år i Championship, slik Newcastle hadde for noen sesonger siden? Newcastle måtte begynne på nytt av igjen, noe som har betalt seg i etterkant. Det samme kan være med Villa.

Før vi vet svaret på det vil det imidlertid bli interessant å se om Villa kan begynne å score mål igjen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -