Kan Sogndal og Brann rykke opp igjen til Tippeligaen neste år?

645

Kan Sogndal og Brann rykke opp igjen til Tippeligaen neste år?

Både Sogndal og Brann rykket ned til 1. divisjon forrige sesong, men begge klubbene har ambisjoner om å rykke rett opp til Tippeligaen igjen den kommende sesongen.  Her tar vi en kikk på mulighetene deres.

Sogndal:

Fjorårets utgave av Sogndal var av den varierende sorten. På vårparten var de strålende og tok masse poeng, mens de etter 12. juni kun vant én kamp. En av profilene i laget deres, Ulrik Flo, konstaterte etter at nedrykket var klart at de rett og slett ikke var gode nok.

– Høstutgaven (av Sogndal) hadde ikke vært bedre enn et middelmådig 1. divisjonslag. Det er like greit at det blir som det blir, fortalte Flo tilbake i november.

- Annonse -

Men hvordan skal de klare å rykke opp igjen til Tippeligaen på første forsøk? De har vært Tippeliga-lag siden opprykket fra Adeccoligaen i 2010, med andre ord fire år på rad, så de har rutine i laget og vet hva Tippeligaen handler om.

Det de dog må klare å endre er innstillingen deres. Med kun en seier siden juni er selvtilliten svekket, og nye spillere må inn for å gi dem en frisk inngang på 2015-sesongen i 1. divisjon.

Eirik Bakke er ny trener i klubben etter at Jonas Olsson forlot klubben ved nedrykket. Han både begynte og avsluttet hans profesjonelle spillerkarriere i klubben og kjenner den godt. Det er derimot hans første mulighet som hovedtrener, så han står foran en utfordring. Klarer han å beholde de viktigste spillerne, samt få inn nytt blod til inspirasjon, kan Sogndal fort være å finne i Tippeligaen igjen i 2016.

Brann:

Brann er blitt en legendarisk klubb i norsk fotball etter 27 år i toppdivisjonen i Norge. De vant gull så sent som i 2007, og hadde før 2014-sesongen ambisjoner om å vinne gull igjen. Den ambisjonen gikk fort i vasken og etter å ha kjempet i bunn hele sesongen rykket de ned etter sammenlagttap i kvalifiseringskampene mot Mjøndalen.

Etter mye diskusjoner i høst har Rikard Norling fortsatt jobben som hovedtrener, mens daglig leder Roald Bruun-Hanssen måtte ta hatten og gå.

Klubben har tidenes opprykksbudsjett i 2015 med sine 90 millioner kroner. De SKAL opp igjen til Tippeligaen.

rikard norling

Foto 1 Aleksandr Osipov 

At ikke de klarte å beholde plassen er noe vanskelig å forklare på andre måter enn at de rett og slett ikke spilte godt nok som lag. De har mer enn gode nok spillere til å ende minst mitt på tabellen i Tippeligaen, men de har ikke fungert som lag i 2014.

Marcus Pedersen uttalte i høst at det var «tungt å være Brann-spiller», noe du kan lese mer om i denne artikkelen. Det sier mye om tilstanden i klubben i høst. Skal de rykke opp igjen må de finne tilbake til gleden med fotball. Det er en veldig enkel oppskrift, men for et så slitent Brann-lag som det 2014-utgaven var, kan det være utfordring nok.

Totalt sett er begge lag forhåndsfavoritter til å rykke opp igjen, i det minste om man skal tro spillselskapene. Så gjenstår det kun å se hvordan det går til slutt.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -