Kastrati mistet hodet mot Brann

181

Sist gang Brann spilte i Tippeligaen var 9.November 2014. Da tapte de play-off mot Mjøndalen. Etter 1 år og 4 måneder er laget fra Bergen tilbake i Eliteserien, men kampen mot Godset skulle vise seg å være alt annet enn enkelt.

Det var god stemning på Marienlyst og fansen var klar for kamp.

2-1 til pause

Begge lag gikk ut med 4-3-3, men det skulle vise seg å gi forskjellig avkastning, allerede 4 minutter ut i kampen. Etter fint spill av vertene, sender Ovenstad ballen inn i feltet. Ballen går hele veien til bakerste stolpe, hvor Storflor venter. Veteranen setter ballen enkelt i mål og scorer Strømsgodset sitt første mål for sesongen.

Brann prøvde seg fram og hadde flere gode muligheter til å utligne. Etter 27 minutter ender ballen opp hos Fredrik Haugen som skyter like utenfor mål. Bare 6 minutter senere hadde Brann store problemer defensivt. Godset-keeperen skyter ballen langt opp på Brann sin banehalvdel og når Nouri skal klarere, bommer han på ballen. Ballen ender opp hos Høiland, som setter den enkelt i mål og dobler ledelsen. Hvis Brann skal bli i Tippeligaen, har de ikke råd til å gjøre de feilene.

Når Huseklepp var på sitt beste, bøttet han inn mål for Brann. Han var en ressurs for hele klubben og var dypt elsket av fansen. I dagens kamp viste han noe av den storheten. Rett før pausen varter han opp med en perlescoring av dimensjoner. Vestlendingen drar seg løs nede på vestresiden og skyter fra spiss vinkel. Ballen er velplassert og Pettersen klarer ikke å ta ballen.

Underholdende andre omgang

Andre omgangen i Drammen ble et fyverkeri uten like. I det 75.minutt tar Kastrati og slår Demidov i ansiktet. Svein Oddvar Moen drar opp det røde kortet og sender Kastrati i garderoben.

Bare 2 minutter senere scorer Brann. Huseklepp slår ballen inn og Orlov får hodet på den. Brann-spilleren styret ballen inn i mål og sender bortefansen til himmels. Stillingen var 2-2 og det var duket for 11 intensive minutter.

Ingen av lagene tar grep og skaper store sjanser. Kampen ender 2-2 og Brann tar med seg poeng i Tippeligaen-comebacket.

Overbevisende av Brann

Etter et langt avbrekk fra Tippeligaen viser Brann potensiale deres. Ikke alle hadde forventet, at Brann skulle ta med seg poeng fra Drammen. Etter kampen fortalte Sivert Heltne Nilsen:

«Vi er fornøyde med å hente opp en tomålsledelse til Godset. Det er en vanskelig bortearena. Vi viser god moral og det er et godkjent comeback i Tippeligaen.»

Flere eksperter har spådd en mørk fremtid for Brann. I dagens kamp viser de flere solide kvaliteter. De spiller med selvtillit og viser hvilken storhetsklubb de engang var. I tillegg, Strømsgodset borte er ingen enkel kamp. I fjorårets sesong, tapte Godset 1 kamp på hjemmebane og det viser hvor stabile laget fra Drammen er. Når et lag som Strømsgodset leder 2-0, er det ingen enkel oppgave å komme tilbake. En sentral person i opphentingen var Haugen.

«Ja, vi følte oss faktisk litt snytt når de ledet 2-0 der. Så hadde vi en bra følelse på å komme tilbake, og det var sterkt å klare det. En bra start på en tøff bortebane,» fortalte midtbanespilleren etter kampen.

Det er ingen tvil om at Brann var overbevisende i dag, men det er mange kamper som skal spilles før trofeet blir delt ut og mye kan skje på den tiden.