Ik Start – Lillestrøm: Sørlendingene med heldig uavgjort.

Uduak Idemokon i farta mot LSK. Foto: Fvn.no

Det er årevis siden forventningene til seriestart på Sparebanken Sør Arena var høyere.

Det er årevis siden forventningene var lavere. I en sesong hvor makrellen atter skal angripe i stim var det likevel lite som minnet om vekkelsesmøte på tribunen under Steinar Pedersens debut som tippeligatrener mens Kristoffer Ajer ledet an i oppvarmingen for sørlendingene.

Mens en nærmest fotballreligiøst nostalgi-video fra fjorårets sesong rullet over skjermen våknet derimot de snaut 3700 oppmøtte og seriestarten var i gang, altfor sent, ukristelig tidlig.

Kampen starter litt som forventet med den sedvanlige runddansen hvor mer eller mindre halvpotente angrep bekymringsløst avfeies fra begge parter og det er lite å skrive hjem om på Sparebanken Sør Arena denne kvelden før spilte 20 minutter da nysigneringen Uduak Idemokon skrur på farten og viser noe av den styrken og råskapen han besitter når han vil.

Dessverre ender skuddet fra skrått hold rett på keeper, men er du så rask som Idemokon må du angripe i fart – alltid, for står man i ro med ballen er man like treg som alle andre, og den dagen Uduak Idemokon knekker den koden vil nigerianeren etter alle solemerker bøtte inn scoringer for det gulkledde hjemmelaget.

For en medfødt optimist kunne det se ut til at IK Start var i ferd med å danne et lite grep om kampen etter dette.

Sentralt på banen danner «Gummi» og Ajer en solid duo som ser ut til å ha full kontroll, det er derfor en strek i regningen da Kristoffer Ajer slukøret småjogger av banen etter 34 minutter, for å bli erstattet av Andreas Hollingen.

Neppe et taktisk bytte fra Pedersen, og for et IK Start med relativt begrensede muligheter sentralt på midtbanen krysses fingrene for et såkalt «føre var – bytte».

Minuttene før pause er hjemmelaget gjentatte ganger småfarlige fremover,noe som i all hovedsak skyldes en Henrik Robstad som fra sin venstreback ikke ser ut til å ha noen problemer med å spille på et høyere nivå enn i fjor. Det er også nevnte Robstad som fremtvinger en corner etter 37 minutter som en annen Tippeliga-debutant Tapio Heikkila stusser inn fra første stolpe.

Bare minutter senere får Lillestrøm et unødvendig frispark utenfor 16 meteren, frisparket slås korrekt hardt og med skru mot mål, og selv om ingen får satt hodet på ballen kan Håkon Opdal lite gjøre for å hindre redusering. Denne gangen signert Malaury Martin.

Til tross iherdige forsøk fra Lillestrøm består stillingen på 1-1 frem til pause.

Etter en ikke altfor fintspillende 1 omgang står IK Start som en knapp favoriitt til å stikke av med seieren, men når 2 omgang er i gang skulle dette snu fort.

Et noget vassere Lillestrøm anført av kaptein Erling Knudtzon er uheldig og udyktige som ikke klarer å score både en og to ganger. Sentralt i banen sliter IK Start med unødige balltap og på Sparebanken Sør Arena ser fansen konturene av fjorårets skrekkhøst atter engang.

Heldigvis for IK Start later årets Lillestrøm til å være avhengig av at Fred Friday har dagen, noe han ikke hadde ikveld. Det blir 1-1, et resultat IK Start bør være best fornøyd med.