Haugesund sterkest i Østfold

373

(Sarpsborg 08 – Haugesund 0-1) Etter en jevnspilt kamp som ikke inneholdt alt for mange sjanser, var det til slutt Haugesund som stakk av med alle tre poengene i serieåpningen. Dermed ble det en meget god debut for Mark Dempsey som hovedtrener i Tippeligaen.

Allerede etter 6 minutter spilt skapte bortelaget sin første mulighet da Ibrahim Shuaibu nydelig tok ned en lang pasning fra Eirik Mæland og vendte opp på ellevemeteren. Uheldigvis for Haugesund gikk skuddet langt til side for målet til Østbø. Til tross for at hjemmelaget hadde det meste av banespillet, var det gjestene som også skapte kampens andre mulighet da Alexander Stølås var millimetre unna å skru et hjørnespark rett i mål.

Først etter 23 minutter spilt skapte hjemmelaget sin første sjanse. Den kom etter rot i Haugesundforsvaret, og et frekt skuddforsøk fra svensken Jonas Lindberg, gikk rett på keeper Bråtveit.

Skulle vært redusert til 10 mann

2. omgangen startet jevnt som den første, men etter 48 minutter spilt ble hjemmelagets Alexander Groven spilt alene med keeper og ble klippet ned av Stølås, men dommer Lundby vinket kun spillet videre. På reprisen i etterkant kan det se ut som at Sarpsborg ble snytt for frispark like utenfor sekstenmeteren, samtidig som Stølås etter alle solemerker skulle vært utvist som bakerste mann

Avgjørelsen kom til slutt

Da det hele virket å ebbe ut i 0-0 i serieåpningen på Sarpsborg stadion, var det likevel Haugesund som skulle stikke av med alle tre poengene. Haugesunds Hajradinovic rullet opp på venstre kant og fant Kwame Karikari på sekstenmeterstreken. På første touch limte ghanseren ballen inn ved første stolpe og sikret dermed Mark Dempsey en perfekt start som hovedtrener for Haugesund.

– Brøt en barriere

FKH-keeper Per-Kristian Bråtveit var naturlig nok en fornøyd mann etter seieren i serieåpningen. – Det er like deilig å holde nullen hver gang, og kanskje ekstra deilig med tanke på at vi aldri har vunnet seriepremieren før. Dermed brøt vi på mange måter en barriere. Jeg synes vi jobber godt som lag, vi jobber hardt og hjelper hverandre.

Bråtveit har i likhet med resten av lagkameratene ventet lenge på serieåpningen.

-Vi har ventet i tre måneder på å komme igang, så det var utrolig deilig å åpne med seier. Likevel er det viktig at vi ikke tar av. Vi har Aalesund hjemme neste helg og de har også 3 poeng i bagasjen fra sist, så da blir det blanke ark og en ny tøff kamp, avslutter den unge sisteskansen

– Haugesund var kompakte

Sarpsborg 08s danske midtbanegeneral Steffern Ernemann var en skuffet mann etter kampen. – Det er aldri godt å slippe inn mål så sent i kampen. Spesielt ikke når vi føler vi har kontroll. Kampplanen fungerte meget fint, men vi slet med å skape noe offensivt. Haugesund var kompakte.
Tøff bortekamp neste
Neste uke venter Viking borte for Sarpsborg 08. En tøff kamp, i følge Ernemann. – Viking er et bra lag, men vi skal først og fremst arbeide med oss selv, og så må vi være positivt anlagte i løpet av uken som kommer, runder dansken av med.