Dette har ingen klart før Dortmund feide Legia av banen

211

Borussia Dortmund vant 6-0 på bortebane mot Legia Warzawa i sesongens første Champions League-runde. Legia var tilbake etter mange år og Dortmund ble ønsket velkommen til den polske hovedstaden med den store banneren «Guess who’s back?».

Det hjalp ikke Legia i særlig grad. For det tok bare 16 minutter før Borussia Dortmund ledet 3-0.

Og det var tidenes raskeste 3-0-ledelse i Champions League. Mario Götze (hans første etter returen fra Bayern München), Sokratis Papastathopoulos og Marc Bartra scoret målene i denne perioden.

Resten av kampen var ren overkjøring. I andre omgang scoret Raphael Guerrero, Gonzalo Castro og Pierre-Emerick Aubameyang.

6-0-seier borte er også den største seieren for Dortmund i den gjeste turneringen i Europa på deres reiser. Deres største seier er 8-0 mot Florian fra Malta i 1965, da i den gamle cupvinnercupen. Dortmund har også en 7-0-seier mot Spora Luxembourg å se tilbake til fra 1956, da i en kvalifiseringsrunde.

Dortmund har på sine 19 siste bortekamper i Europa ikke en eneste uavgjort. Det har blitt 12 seire og sju tap.

Etter sin første kamp som trener i Champions League, kunne ikke Thomas Tuchel fått en bedre debut.

«Et stort, stort kompliment til laget. Vi spilte med mye tro og mye mot, og vi produserte en energisk framførelse. Jeg er glad for at vi hadde en slik tilstedeværelse og at vi var i stand til å få et slikt resultat.  Totalt startet vi fokusert og dominerte i et høyt tempo,» sier Tuchel.