Lekkede dokumenter viser planer for europeisk superliga

242
UEFA logo

I forrige måned mottok Real Madrid et dokument med et utkast om en europeisk superliga bestående av 16 lag.

Ideen om å etablere en superturnering av Europas absolutte toppklubber ser ut til å fortsette å leve på best mulig måte. Det viser iallefall dokumentet som skal ha blitt sendt til Real Madrid den 22. oktober i år. Det skriver Der Spiegel

Dokumentet er en del av den enorme mengder med data som Football Leaks whistleblower-plattformen har gjort tilgjengelig for tyske Der Spiegel og magasinpartnere i European Investigative Collaborations.

“Grunnleggerne er enige om å opprette en europeisk fotballturnering under navnet” European Super League “som finner sted hver sesong for en innledende periode på 20 år -. Starter i 2021/22”

Dette er en av de første punktene i 13-siders dokumentet som ble mottatt av Real Madrid President Florentino Pérez i oktober.

- Annonse -

Dokumentet kalles “utkast til avtale for 16”.

Planen er at 16 lag deltar i ligaen. Herav 11 klubber vil bli referert til som grunnleggerne av turneringen i fremtiden.

De 11 klubbene vil ikke kunne bli flyttet ned fra ligaen. Klubbene er Real Madrid, FC Barcelona, ​​Manchester United, Bayern München, Juventus, Chelsea, Arsenal, Paris Saint Germain, Manchester City, Liverpool og AC Milan.

I tillegg må fem klubber være “nybegynnere”. Her er klubbene Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Marseille, Inter og AS Roma, som hevdes i utkastet.

Dokumentene viser blant annet at fotballflagg har brukt trusselen mot å gå sin egen vei for å presse mer penger ut av European Football Association (UEFA), skriver Politiken. Fredag ​​kveld kom Bayern München med en uttalelse der klubben nekter for å ha planer om å bli med i ligaen.

“Bayern München står ved sitt medlemskap i Bundesliga, og så lenge jeg er leder, vil Bayern forbli i UEFA klubbkonkurranser”, sier styreformann Karl-Heinz Rummenigge i en uttalelse.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -