Lillestrøm forlater nedrykksplass etter seier mot Sandefjord

235
Det ble ingen scoringer på Åråsen mellom Lillestrøm og Odd. Bilde: Marius Lauritsen, Wikimedia.

Norgesmesteren Lillestrøm SK har forlatt nedrykksplassene i Eliteserien. Mot Sandefjord Fotball avgjorde Ifeanyi Mathew kampen med sin scoring etter allerede tolv minutter.

På Åråsen var det duket til bunnoppgjør da Lillestrøm (15. plass) møtte Sandefjord (14.). Lillestrøm hadde bare vunnet én av syv kamper denne sesongen, og Sandefjord hadde byttet trener.

Kampens eneste scoring kom allerede på den første sjansen. Et innlegg ble headet ut av Sandefjords sekstenmeter, og falt rett foran føttene til Ifeanyi Mathew. Nigerianeren satt ballen i mål fra 18 meter.

– Det var et veldig viktig mål. Vi trengte tre poeng, og endelig fikk vi det. Jeg er veldig glad for å ha scoret det avgjørende målet. Og du ser hvor mye seieren betyr for supporterne. Fansen fortjente dette virkelig, sier matchvinneren til klubbens hjemmeside.

- Annonse -

Etter scoringen utviklet det seg en dårlig fotballkamp. Fredrik Krogstad hadde muligheten til å øke ledelsen, men bommet på en retur fra utenfor sekstenmeteren da målet sto tomt (20.). Ellers lå Lillestrøm dypt, og Sandefjord klarte ikke å skape noe mot det defensive Lillestrøm-laget.

Etter pausen endret kampbildet seg ikke. Lillestrøm hadde noen få muligheter: En på nytt skuffende Thomas Lehne Olsen traff ikke målet da han gikk alene mot keeper (61.). Innbytteren Gary Martin traff kun tverrliggeren etter 68 minutter, og returen satt Mathew rett utenfor. Sandefjords eneste målsjanse mot et fortsatt veldig lavtliggende Lillestrøm-lag kom etter 74 minutter, da LSK-keeper Matvei Igonen reddet en heading av Flamur Kastrati.

Lillestrøm vinner til slutt en svak fotballkamp mellom to dårlige lag, og klatrer på 12. plass. Sandefjord, derimot, har kun Start bak seg etter den åttende serierunden.

– Det var en viktig seier, den får vi ta med oss. Vi gleder oss over det. Sandefjord hadde ett skudd som gikk utenfor, ellers hadde de ingenting. Vi hadde god kontroll bakover, og så skaper vi nok sjanser til å avgjøre kampen. Vi er godt fornøyd med seieren og tre poeng, sier Arne Erlandsen.

I Sandefjord var man naturlig nok mindre fornøyd med kampen.

– Det tar litt tid før vi tør å slippe skuldrene ned og tar litt risiko i spillet. I andre omgang løfter vi oss, da er det fokus. Vi tør mer, vi tør å prege kampen, men vi skaper altfor lite sjanser. Vi må se på hva vi kan gjøre annerledes, sier Sandefjords trener Geir Ludvig Fevang.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -