Liverpool fortsatt nr. 2

179

Klopp og hans menn tok i mot Mark Hughes og Stoke tirsdag kveld. De andre topplagene vant sine kamper i går, og hadde lagt press på Liverpool før møtet med pottemakerne. Stoke kom ut med et tungt mannskap, med den tidligere Liverpool-spissen Peter Crouch i front, og hadde sentrale spillere som Bony, Shaqiri, Afellay og Bojan på benken.

Stoke gjorde det vanskelig for hjemmelaget i starten av kampen, og Joe Allen spilte meget godt mot gamle lagkamerater. I det 13. minutt fikk gjestene betalt for innsatsen, og Jonathan Walters satte inn 1-0 med pannen, en klasse-avslutning fra den irske ringreven. Stoke var også meget nær å øke til 2-0 med et skudd fra Allen, men en kjemperedning fra Mignolet hindret det. Peter Crouch var nær på returen, men hadde utrolig nok ikke lange nok bein til å få en fot på ballen. Liverpool hadde ballen mye, men slet med å skape sjanser. Etter 35 minutter fant de endelig en åpning da Origi spilte Mané fri på høyresiden, videre inn i 16-meteren til Lallana som med litt flaks fikk ballen med seg og satt ballen i kassen fra skrått hold. Engelskmannen syvende mål i ligaen så langt. Liverpool fortsatte å ha mye ball, og etter fine kombinasjoner utenfor 16-meteren til Stoke hadde plutselig Firmino funnet seg god plass, og fikk stå litt for lenge å sikte. Skuddet var innom begge stolpene før den gikk over streken. Dermed stod det 2-1 til hjemmelaget like før pause.

Etter hvilen klarte ikke Stoke å holde oppe intensiteten de hadde i første omgang, og når man i tillegg gir bort ballen på egen halvdel blir man fort straffet. Henderson plukket opp ballen etter risikabelt pasningsspill fra bortelaget og fant Origi på et løp inn bak Johnson, Origi slo ballen hardt inn langs bakken, og en presset Imbula skled ballen i eget nett. 3-1 til hjemmelaget, og nå skulle det bli tøft for Stoke å komme tilbake. Da hjalp det ikke mye at Ryan Shawcross vartet opp med en gavepakke av de sjeldne. Daniel Sturridge brukte ikke lenger enn 30 sekunder på å score sitt første mål i ligaen i 2016. Sturridge snappet opp et svakt tilbakespill fra Shawcross, rundet keeper og satte ballen iskaldt i mål. En opptur for den engelske landslagsspissen, som ikke har fått så mye spilletid som han hadde øsnket under Klopp.

Med 4-1 og 3 poeng befestet Liverpool sin posisjon som nr.2 på tabellen, og nå blir det et skikkelig storoppgjør borte mot Manchester City på nyttårsaften! Stoke vil nok ta med seg en god prestasjon i første omgang, men vil nok helst glemme den andre før deres neste møte som er borte mot serieleder Chelsea.