Liverpool-seier i årets siste Premier League-kamp

275
Liverpool og Manchester City møttes til årets siste PL-kamp

Liverpool fosser videre, og tok i går sin fem strake Premier League-seier. Giorginio Wijnaldum sikret Liverpools eneste mål, og Manchester City pådro seg dermed sitt tredje tap for desember måned.

Det var duket for fart og spenning i årets siste Premier League-kamp da tabelltoer tok i mot tabelltreer. Kampen åpnet riktignok noe rotete, og finspillet uteble. Men på den ordentlige første sjansen til Liverpool smeller det skikkelig. Lallana kommer rundt på venstresiden og legger inn i boksen. Innlegget der meget godt, og headingen til Wiljnaldum er minst like god. Den går rett i buret, og nederlenderens andre ligamål i Liverpool-drakta er et faktum. Resten av omgangen bar preg av at ingen av lagene ønsket å tape. Mancehster City måtte riktignok framover, men Liverpool-forsvaret stengte godt av, men klarte dog ikke å ta godt vare på overgangsmulighetene. 1-0 til pause.

Det ble heller ikke fyrverkeri i andreomgangen. City kviknet litt til, og David Silva fikk testet skuddfoten etter 55 minutters spill, men skuddet endte på utsiden av buret. Simon Mignolet fikk ellers lite å gjøre. De helt store sjansene uteble, og de rødkledde vertene kunne ganske greit forsvare seg inn til en viktig 1-0-seier, og kan med det møte 2017 med fornyet selvtillit og tro.

«De scoret på sin første sjanse, og da blir det vanskelig. Vi skapte lite i første omgang, litt mer etter pause, men nå må vi bare rette blikket framover», sa City-manager Pep Guardiola etter kampen. Klopp på sin side var selvsagt fornøyd. «Dette laget har noe på gang», kunne ha si til TV2 med et selvsikkert smil om munnen.

Liverpool går inn i det nye året som tabelltoer, 6 poeng bak Chelsea. City følger bak, med fire poeng til Liverpool. Allerede på mandag skal lagene i aksjon igjen. Liverpool skal på besøk hos Sunderland, mens Manchester City tar i mot Burnley. Begge kampene starter 16.00.

Liverpool: Mignolet, Clyne, Lovren, Klavan, Milner, Henderson (Origi 64), Wijnaldum, Can, Lallana, Mane (Leiva 89), Firmino

Manchester City: Bravo, Zabaleta (C) (Navas 86), Stones, Otamendi, Kolarov, Fernandinho, Yaya Toure(Iheanacho 89), Sterling, Silva, De Bruyne, Aguero