Sen snuopprasjon sikret Manchester United-seier

141
Manchester United - Middlesbrough

Sen snuoperasjon sikret Manchester United-seier

Det så lenge ut som om årets siste dag skulle by på en skikkelig nedtur for hjemmelaget fra Manchester. De røde djevlene stormet i angrep etter angrep, men det var Grant Leadbitter og M’Boro som scoret først. Men da klokka viste 85 minutter vartet United opp med «Fergie-time» og to høyst fortjente mål av Martial og Pogba.

Med 2-1-seier kunne Manchester United avslutte 2016 med sin femte strake Premier League-seier. Med 12 mot 3 avslutninger på mål, og med en ballbestillelsesprosent på 64, var det liten tvil om hjemmelaget styrte kampen. Men veien til 3 poeng ble alt annet enn enkel…

B’Moro-forsvaret fikk mye å gjøre i førsteomgangen, og Uniteds offensive spillere skapte sjanser i hopetall. Etter et kvarter varter Paul Pogba opp med brassespark som ender i stolpen, før Zlatan strekker ut benet etter et godt Pogba-innlegg, og setter ballen greit i mål etter 39 minutter. Målet blir like fullt annulert på grunn av farlig spill og angrep på keeper, men reprisene viser at avstanden mellom svensken og Victor Valdes er stor, og at det muligens burde stått 1-0 til pause. B’Moro får også noen gode kontringsmuligheter, men Traore og co er ikke presise nok. Dermed ender den første omgangen uten mål.

Manchester United fortsetter å dominere i 2. omgang, men det er noe overraskende Leadbitter som scorer kampens første. Negredo vinner en duell i lufta, og nedfallsfrukten blir plukket opp av Leadbitter som har få problemer med å sette ballen forbi David de Gea. United foretar seg et par bytter, og med Rashford og Mata på banen blir United-angrepene hakket farligere. Det er i midletidig Zlatan som klarer å finne Martial, og alene med keeper gjør den unge franskmannen ingen feil. 1-1 og 85 minutter spilt, ifølge tavla på Old Trafford. To minutter senere er en annen franskmann farlig frampå. Juan Mata legger inn, og Paul Pogba får headet ballen forbi en utspilt Victor Valdes i M’boro-buret. «Fergie-time» lever enda, og bursdagsbarnet Sir Alex Ferguson har god grunn til å juble fra sin tribuneplass. Stort mer skjer heller ikke, og 2-1 er absolutt en fortjent resultat.

Manchester United beholder sin 6. plass på tabellen, med god avstand ned til lagene under. Middlesbrough ligger i skrivende stund på 16. plass, 4 poeng over streken.

Middlesbrough (4-3-3): Valdes – Bernando, Chambers, Gibson, Friend – Forshaw, Leadbitter (Clayton 78), De Roon – Downing (Ramirez, 63), Negredo, Traore.

Manchester United (4-3-3): De Gea – Valencia, Bailly, Smalling (Rashford 72), Blind (Rojo 64)- Herrera, Fellaini (Mata 64), Pogba – Mkhitaryan, Ibrahimovic, Martial.