Lyn med storseier i generalprøven

357
Lyn 1896 FK med storseier før cupoopgjøret mot Vålerenga på Bislett.

(Lyn FK – Stovner 5-1) Lyn 1896 FK fikk en enkelt oppgave med å temme Stovner SK i deres siste treningskamp før slaget om Oslo.

Lyn 1896 FK vant hele 4-0 mot Stovner i generalprøven før cupkampen mot storebror Vålerenga på Bislett 25. juli. For allerede etter knappe fire minutter satt ballen i nota bak Stovner SK-målvakten, når Ulrik Reinaldo Berglann alene med målvakten setter ballen kontant i mål.

Avgjorde kampen før hvilen

Bare ti minutter senere, var samme mann frempå og øket ledelsen etter å ha blitt spilt igjennom gjør han ingen feil å lobber han ballen elegant over målvakten til Stovner SK. Hjemmelaget fortsatte å styre spille, men uten å produsere noe spesielt. Drøye syv minutter før hvilen på Kringsjå øker hjemmelaget ledelsen til 3-0, Anders Bjørntvedt Olsen hamrer ballen i mål.

Men fem minutter før pause kom reduseringen ved Erlis Avdia som tar ballen ned innenfor sekstenmeteren og limer ballen bak Knutsen i Lyn-målet. Lagene gikk til pause på stillingen 3-1 til hjemmelaget. En omgang som var som treningskamper oftest pleier.

Sikrer seieren

Etter pause gjorde hjemmelaget to planlagte bytter Fredrik Pedersen erstatter Knutsen i mål, og Eirik Haugstad erstatter Hepsøe på kanten. lyn ønsket virkelig å teste hele spillertroppen før oppgjøret mot Vålerenga. Lyn økte ledelsen etter knappe syv minutter spilt av den andre omgangen, og denne gangen er det Henrik Elvevold som setter ballen i mål, det etter et meget flott forarbeid av Ulrik Reinaldo Berglann.

Scoret i debuten

Så var det klart for et comeback for August Randers. Som sammen med hjemvendte Eirik Bækkelund sendes innpå i det 63 minuttet. Ut gikk Hognerud og Lehne Olsen som virkelig hadde jobbet steinhardt i sine respektive posisjoner. Lyn fortsatte å styre kampen, og det var bare et spørsmål før 5-1 skulle sitte for hjemmelaget.

Lyn gjorde en rekke bytter utover i omgangen. Blant annet fikk nykommeren fra Kvik Halden sine første minutter. Matias Bjanes og Peder Nomell, nykommer fra Kvik Halden, erstatter Reinaldo og Bjørntvedt Olsen. Det skulle vise seg som et smarttrekk av Bent Inge Johnsen. For like etter sitter ballen i mål fra nevnte Nomell i kampen siste spilleminutt.

Flere scoringer ble det ikke på Kringsjå. Og lyn har fått skikkelig med selvtillit inn mot cupkampen mot Vålerenga på Bislett den 25. juli. Lyn viste hva som bor i laget, og supporterne og flere har mye å glede seg frem til seriestarten 8. august hjemme mot Årdal.

Denne artikkelen er skrevet av lagansvarlig skribent i breddefotballen. Vi ønsker oss flere lagansvarlige skribenter. Les mer her