Manchester United vant etter straffebom

123
manchester united logo
Manchester United logo

Manchester United slo Liverpool etter Wayne Rooney’s straffebom og Steven Gerrard’s utvisning

Liverpool – Manchester United er som kjent et stort rivaloppgjør, det blir ikke noe mindre rivalisering når man legger til at begge lag kjemper for en topp 4 plassering.

Manchester United gikk ut og tok kommandoen fra start, Liverpool lå dypt og hadde mer enn nok med å forsvare seg. Etter 14 minutter kom kampens første mål etter at Herrera tredde en ball igjennom til Mata som sikkert satte inn 1-0. United fortsatte og dominere, og Liverpool hadde egentlig ikke mye å by på i 1.omgang. Dog etter 35 minutter kom kampens største sjanse, Sturridge mottok ballen i United’s 16-meter, og la tilbake til Lallana istedenfor å skyte selv. Helt upresset, kunne Lallana bredsidet ballen i nettet, men fra 12 meter presterte han å sette ballen til side for mål. Dermed beholdt United sin ledelse helt til pause. I løpet av den første omgangen fikk Lallana en smell i hodet, som resulterte at han ble byttet ut i pausen, inn kom Captain Fantastic (Steven Gerrard). Kun 42 sekunder etter han entret banen, måtte han forlate den igjen etter å ha fått det røde kortet etter en stempling på Herrera.
Til tross for  utvisningen bydde Liverpool på mer i 2.omgang enn i 1.omgang. Coutinho hadde vel den største sjansen med et skudd som gikk like over målet til De Gea.

Etter en knapp time kom kampens 2.skoring, nok engang ved Juan Mata. Angel di Maria chippet igjennom, og med en blanding av volley og brassespark satte Mata inn 0-2,

Etter 69 minutter fikk Liverpool et trøstemål, målscorer var Daniel Sturridge.

Mot slutten av matchen fikk United et billig straffespark, en tilsynelatende fair skulder mot skulder duell resulterer i at Blind faller lett og blir tildelt straffespark. Rooney tok straffen, hardt og i keeperhøyde. Mignolet gikk riktig vei og fikk bokset ballen bort. Kampen endte dermed 1-2 til United.