Enkel City seier etter rødt kort til feil spiller

111

West Bromwich Albion hadde en vanskelig oppgave da de lørdag reiste til Manchester og Etihad Stadium for å spille mot Manchester City. Oppgaven ble neppe noe enklere da dommer Neil Swarbrick presterte å dra opp det røde kortet til feil spiller.

Da Yaya Toure ble skadd i Champions League kampen mot Barcelona, hadde nok West Bromwich spillerne håpet at matchen mot City skulle bli et hakk enklere.

Det skulle det i midlertidig ikke bli. Kun 2 minutter ut i matchen var Bony på vei igjennom, unge Craig Dawson klipte regelrett ned Bony. McAuley taklet Bony like etterpå, mens spissen fortsatt lå nede. Situasjonen ble fort meget uoversiktlig for dommer Neil Swarbrick som dro opp det røde til McAuley, mens det egentlig skulle gått til Dawson som sto for nedklippingen.

Det skulle ta 27 minutter før City fikk hull på byllen, og 1-0 var signert Wilfried Bony. Så etter 40 minutter spilte dommer Neil Swarbrick på lag med City, en corner kom inn i WBA’s boks. Mangala overfalt Morisson inne i boksen, og omtrent hele WBA laget stopper opp for å rope på frispark. Fernando kunne dermed doble ledelsen fra kloss hold.
Etter 73 minutter kunne Joe Hart puste lettet ut, etter at WBA spiss Saido Berahino headet en corner i tverrliggeren.

Men etter 77 minutter fastsatte David Silva resultatet til 3-0. Et resultat som fort kunne vært mye styggere. Statistikken viser 43-3 i skudd (!)