Tidenes eldste EM-spiller, i grå bukse, stoppet favorittene

747

Ungarn vant 2-0 i dagens første EM-kamp, og det til overraskelse for de fleste. Mange har stilt visse forventinger til Østerrike etter en meget god kvalifisering, mens det ikke er mer enn rundt et halvt år siden nordmenn jublet da Ungarn ble trukket som motstander i play-off.

Kampen ble spesiell for Gabor Kiraly, den ungarske keeperen som er kjent for å spille med brå bukser. Han er 40 år og 74 dager gammel, og tok dermed rekorden som tidenes eldste EM-spiller. Den gamle rekorden hadde tyskeren Lothar Matthaus som var 39 år og 91 dager da han spilte sin siste EM-kamp.

Matthaus sendte også ut en gratulasjonsmelding til Kiraly på Twitter etter kampen.

Østerrike var i utgangspunktet klare favoritter i kampen i gruppe F, og dominerte kampen fra start. David Alaba smalt en kanonskudd i stolpen allerede før minutter var spilt, og keeperen med de grå buksene hadde gode redninger både fra Alaba etter ti minutter og Zlatko Junuzovic ti minutter før pause.

Balázs Dzsudzsák fikk ungarernes første målsjanse tidlig i andre omgang med et overraskende skudd.

Så spilte Adam Szalai vegg med Laszlo Kleinheisler og stakk i bakrom. Da kom han alene med keeper og scoret kampens første mål, mot spillets gang.

Oppgaven ble ikke lettere for Østerrike da Alexander Dragovic ble utvist bare noen minutter etter scoringen. Helt på slutten økte Zoltan Stieber til 2-0 på en iskald lobb der han bare ventet ut keeper før han satte spikeren i kista for Østerrike.

Østerrike – Ungarn 0-2 (0-0)