Milan jager Inter sin eks-sjef

164
Luciano Spalletti Milan
Luciano Spalletti nesten klar for Milan. Bilde: Wikipedia, Vyacheslav Yevdokimov. Milan klubblogo

Marco Giampaolo er trolig allerede ferdig i AC Milan. 9 poeng på 7 kamper, elendig fotball og misbrukte stjernespillere har fått styret til å lete etter en ny trener.
Kandidaten er tidlig Inter-sjef Luciano Spalletti. Begge partene er allerede enige og Milan må nå forhandle klausulet med Inter for treneren fortsatt er under kontrakt med byrivalene.

Giampaolo, for en flopp!

Giampaolos opphold i Milano er derfor over etter mindre enn to, svært skuffende, måneder.
I sommer så han ut som den rette mannen for å endelig lede Milan tilbake nær tabelltopp. Eller, i det minste, for å tenne gnisten i klubben igjen med positivt spill og en plan for fremtida.
Virkelighetstesten var derimot mindre spennende enn forventet.
Giampaolo virket helt overveldet og til og med forvirret. Alt som fungerte i Sampdoria og som til slutt tjente ham jobben i Milan ble plutselig borte. Ikke noen tiltrekkende angrepsfotball eller spillerutvikling. Til og med evnen til å få det beste ut av unge og lovende profiler forsvant sporløst.
Milan tapte i serieåpning borte mot Udinese men slo tilbake mot Brescia og Hellas Verona med to 1-0 sliteseire. Det ble tap igjen i derbyet mot Inter og da laget kollapset mot Torino borte og hjemme mot Fiorentina. Forrige helg reddet Pepe Reina 2 poeng med en strafferedning på Genoas Lasse Schöne men prestasjon var fortsatt ganske tam.

Spillere må ta det på sin kappe

I tillegg til dårlige resultater har laget ikke levert attraktiv fotball. De har knapt spilt noe som kan anses som fotball i det hele tatt. Fjorårets stjerneskudd Piatek har mistet målformen, Suso og Calhanoglu har blitt enda mer fraværende og ustabile enn de allerede var. Forsvaret er like svakt og sårbart som i fjor. Og 4 røde kort antyder det også finnes et problem med nerver og disiplin.

Stallen er jo ikke av høyeste kvalitet men treneren må ta ansvar for en virkelig elendig sesongstart. Tålmodighet i Milan har vært over for en lang stund allerede og styret (og supporterne) ikke er villige til å gi Giampaolo en annen sjanse. Ofte er trenerbytter litt forhastete avgjørelser men i dette tilfellet er den forståelig.

- Annonse -

Ny trener, gamle synder

Det kan nå diskuteres om Spalletti er en betydelig og verdig erstatning og/eller forbedring. Eller om trener engang spiller en rolle i øyeblikket.
Milan sine trøbbel er iallfall ikke noe som én mann kan løse. Klubben har vært i uorden for nesten et tiår nå og de nye eiere ser ikke i stand ut (eller interesserte) til å ligge kurs. Zvonimir Boban og Paolo Maldini er to ekte Milan-legender men hittil har de ikke vist at de kan bidra med noe annet enn navnet og gode minner. Elliott-fond har brukt penger uten å utføre mye og det er mulig at de snart gir opp og selger klubben til den første som kaster noen hundre millioner på bordet.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -