Milan jager Inter sin eks-sjef

80
Luciano Spalletti Milan
Luciano Spalletti nesten klar for Milan. Bilde: Wikipedia, Vyacheslav Yevdokimov. Milan klubblogo

Marco Giampaolo er trolig allerede ferdig i AC Milan. 9 poeng på 7 kamper, elendig fotball og misbrukte stjernespillere har fått styret til å lete etter en ny trener.
Kandidaten er tidlig Inter-sjef Luciano Spalletti. Begge partene er allerede enige og Milan må nå forhandle klausulet med Inter for treneren fortsatt er under kontrakt med byrivalene.

Giampaolo, for en flopp!

Giampaolos opphold i Milano er derfor over etter mindre enn to, svært skuffende, måneder.
I sommer så han ut som den rette mannen for å endelig lede Milan tilbake nær tabelltopp. Eller, i det minste, for å tenne gnisten i klubben igjen med positivt spill og en plan for fremtida.
Virkelighetstesten var derimot mindre spennende enn forventet.
Giampaolo virket helt overveldet og til og med forvirret. Alt som fungerte i Sampdoria og som til slutt tjente ham jobben i Milan ble plutselig borte. Ikke noen tiltrekkende angrepsfotball eller spillerutvikling. Til og med evnen til å få det beste ut av unge og lovende profiler forsvant sporløst.
Milan tapte i serieåpning borte mot Udinese men slo tilbake mot Brescia og Hellas Verona med to 1-0 sliteseire. Det ble tap igjen i derbyet mot Inter og da laget kollapset mot Torino borte og hjemme mot Fiorentina. Forrige helg reddet Pepe Reina 2 poeng med en strafferedning på Genoas Lasse Schöne men prestasjon var fortsatt ganske tam.

Spillere må ta det på sin kappe

I tillegg til dårlige resultater har laget ikke levert attraktiv fotball. De har knapt spilt noe som kan anses som fotball i det hele tatt. Fjorårets stjerneskudd Piatek har mistet målformen, Suso og Calhanoglu har blitt enda mer fraværende og ustabile enn de allerede var. Forsvaret er like svakt og sårbart som i fjor. Og 4 røde kort antyder det også finnes et problem med nerver og disiplin.

Stallen er jo ikke av høyeste kvalitet men treneren må ta ansvar for en virkelig elendig sesongstart. Tålmodighet i Milan har vært over for en lang stund allerede og styret (og supporterne) ikke er villige til å gi Giampaolo en annen sjanse. Ofte er trenerbytter litt forhastete avgjørelser men i dette tilfellet er den forståelig.

Ny trener, gamle synder

Det kan nå diskuteres om Spalletti er en betydelig og verdig erstatning og/eller forbedring. Eller om trener engang spiller en rolle i øyeblikket.
Milan sine trøbbel er iallfall ikke noe som én mann kan løse. Klubben har vært i uorden for nesten et tiår nå og de nye eiere ser ikke i stand ut (eller interesserte) til å ligge kurs. Zvonimir Boban og Paolo Maldini er to ekte Milan-legender men hittil har de ikke vist at de kan bidra med noe annet enn navnet og gode minner. Elliott-fond har brukt penger uten å utføre mye og det er mulig at de snart gir opp og selger klubben til den første som kaster noen hundre millioner på bordet.

Kommentarer

kommentarer