Mourinho ønsker poengtrekk for brudd på FFP

105
Mourinho
Jose Mourinho. Foto: Flickr

Mourinho ønsker poengtrekk for brudd på FFP

Financial Fair Play har nå tredd i kraft, og flere klubber har allerede blitt straffet for dette. Straffene som har kommet er ikke strenge nok, mener Jose Mourinho.

For mange er Chelsea selve symbolet på det som populært blir kalt «pengedoping» i England. Roman Abramhovic tok over eierskapet for klubben i 2003, og reddet i praksis klubben fra å ende opp som et nytt potensielt Leeds. Laget hentet inn mange dyre spillere, og Jose Mourinho selv i 2004. Portugiseren vant den gang to ligagull med London-klubben før han fikk sparken høsten 2007. Nå er han tilbake som manager, og Finanical Fair Play (FFP) har tredd i kraft. Dette er et reglement Chelsea har lyktes med å rette seg innunder.

Manchester City har derimot ikke det, og klubben har blitt straffet for dette. Både med en bot på 49 millioner pund, og en restriksjon i antall spillere de får registrere til Champions League. En straff som har svært liten praktisk betydning for en klubb med søkkrike eiere. Jose Mourinho selv ønsker at klubbene skal straffes med poengtrekk i Premier League for brudd i fremtiden.

– Jeg liker utfordringen i Premier League, det en god utfordning. Det eneste er jeg ikke liker er at du kjemper mot de som ikke følger de samme reglene. Det er det eneste problemet. Jeg synes ikke et lag kan vinne tittelen, og det har skjedd før, når du følger Financial Fair Play, sier Mourninho som tydelig refererer til Manchester City.

- Annonse -

Han blir videre spurt hva han synes straffen for brudd bør være.

– Poeng selvfølgelig, svarer han. Da han  blir spurt hvor mange, så svarer at han at det vet han ikke.

Manchester City gikk i januarvinduet ut og kjøpte enda en dyr spiller i Wilfried Bony. De betalte Swansea £25m + bonuser for han.

Kilde: Sky Sports

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -