Nå har de bestemt seg, kommer til å søke om EM

292
Bildet er hentet fra VM-kampen i 2006 mellom Sverige og Trinidad og Tobago i Dortmund. (Foto: Wikimedia Commons)

Det tyske fotballforbundet (DFB) har bestemt seg for å søke EM i 2024. Budet har vært planlagt lenge, og et enstemmig styre vedtok fredag at søknaden skal leveres 3. mars.

«Euro 2024 kan bli et viktig fyrtårn for tysk fotball,» sier DFB-president Reinhard Grindel.

Grindel ble valgt i fjor etter Wolfgang Niersbach på grunn av sitt engasjement i VM2006-skandalen i Tyskland som er under etterforskning.

«Vi skal levere et førsteklasses bud og ta ekstra hensyn for å velge de ti stedene på en ansvarlig måte,» sier Grindel.

- Annonse -

Bare stadioner med en kapasitet på mer enn 30.000 kan ta del i en utvelgelsesprosess med innlevering av interesse før 17. februar. En endelig avgjørelse på de ti stedene vil bli tatt av DFB i september.

VM i 2006 ble spilt i disse 12 byene. Hvilke ti som blir aktuelle for et evetuelt EM i 2024, blir klart i september.

DFBs omdømme har blitt alvorlig skadet av VM 2006-skandalen der etterforskning pågår. Det er snakk om utbetalinger til fotballens styrende organ FIFA fra DFB etter at Tyskland vant retten til å årrangere mesterskapet.

Et DFB-oppdrag rapport avslørte i fjor at mens det ikke var bevis for at Tyskland har betalt FIFA-medlemmer i retur for stemmer, ble betalinger gjort til minst en tidligere FIFA-medlem gjennom et nett av kontoer som involverer flere bedrifter eller enkeltpersoner, inkludert Franz Beckenbauer.

Legenden Beckenbauer, både som spiller og trener, ledet budet om VM i 2006. Han har innrømmet feil, men nektet enhver urett.

Tyskland, tre ganger europamestere, arrangerte EM sist i 1988 da Nederland vant. 2020-utgaven vil bli holdt over hele kontinentet.

Et skandinavisk bud for 2024 er også sannsynlig. UEFA vil kunngjøre alle interessenter for 2024-mesterskapet 10. mars.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -