Nederlandsk midtstopper klar for Start

295
Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Den nederlandske midtstopperen Luc Mares har signert for Start.

Mares har vært uten klubb siden kontrakten med nederlandske MVV Maastricht gikk ut i juni. Han har spilt 171 kamper (ni mål, to målgivende) på nest øverste nivå i Nederland, og har ledet Maastricht-laget som kaptein i store deler av 2020/21-sesongen. Tidligere var 24-åringen også aktiv for Fortuna Sittard.

– Jeg gleder meg til å få en ny start i karrieren i Norge. Det blir spennende å flytte hit og bli kjent med et nytt land og nye folk. Jeg tar med meg erfaring og lederevner fra Nederland. På tross av min unge alder, har jeg spilt mange kamper på dette nivået. Jeg er god og rolig med ballen, er sterk defensivt og har et godt overblikk, sier Mares til Starts hjemmeside.

Nysigneringen ankommer Kristiansand på torsdag, men må begi seg i karantene etter ankomsten.

- Annonse -

– Jeg har ikke spilt kamper siden slutten av mai, men regner med at jeg er kampklar i løpet av et par uker. Jeg hadde flere forespørsler fra hollandske og andre europeiske klubber. Men etter flere gode samtaler med Sindre (Tjelmeland) og Mohamed (El Makrini), fikk jeg en god følelse for Start og ønsket å ta denne muligheten til å spille utenfor Holland, siteres Mares.

Mares er først og fremst midtstopper, men kan også brukes som defensiv midtbanespiller. Tidlig i karrieren spilte han i tillegg som back. Starts trener Sindre Tjelmeland er fornøyd med klubbens nyeste signering.

– Etter samtaler og referanser så forventer jeg at Luc Mares er en ledertype som er flink til å behandle ballen og som har bra allround ferdigheter. Jeg vet ennå ikke når vi har ham på plass, men jeg gleder meg veldig til å se ham her på Sparebanken Sør Arena, sier han til Starts hjemmeside.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -