Nesten cupbombe i Fredrikstad

581

Østsiden hadde gledet seg i lang tid på å møte storebror i distriktet til cup på Østsiden stadion, det endte nesten med cupbombe  for tredjedivisjonslaget.

Man skulle tro at Fredrikstad skulle klare å kjøre over Østsiden, men den gang ei. Etter 25 minutter ut i kampen var kampen fortsatt jevnspilt og nivåforskjellen mellom Obos og 3 divisjon har vært manglende.

Det var først i 2 omgang, at det begynte å skje ting på Østsiden stadion. Fredrikstad byttet inn på Kristian Brix for Andreas Aalbu og Moustapha Ndiaye for Badr Rahhoui, og etter 55 minutter skulle FFK få til sitt beste angrep i kampen. Mats Andre Kaland får ballen på kanten og legger inn til en feilvendt  Kapidzic som prøver å få ballen inn, men etter mye klabb og babb får keeper Brudalen ballen unna.

Andre omgang fortsetter slik som første omgang har gjort med lite sjanser og med Østsiden som styrer kampen litt i sitt favør, de har Fatos Berisha som kommer seg mot Håvar Jensen og prøver seg på skudd, men blir reddet. Rett etterpå så er Asim Palic faretruende nære fra skrått hold, men igjen er Håvar Jensen med på notene og redder.

Østsiden tar styringen

Østsiden tar mer over kampen, og får stadig flere sjanser til å score, men må være tålmodige og vente på at scoringen sitter, helt til det 81 spilleminuttet.  Da er Fatos Berisha igjen farlig frempå, han dribler av seg to FFK spillere og legger inn til Hoti som venter for lenge og får corner. På den påfølgende corneren blir det fullt kaos foran FFK målet og ballen ender tilslutt opp hos Joe Lunde som krangler inn ballen bak FFK keeper Håvar Jensen, og cupbomben er 9 minutter unna å være et faktum.

FFK har nå et stort press på seg, men klarer ikke å sette press på Østsiden før det har gått 89 minutter. Da har Mats Andre Kaland gått ut for unggutten Ludvig Begby, noe som viser seg å være et godt grep av FFK trenger Jan Halvor Halvorsen. Østsiden forsvaret er på bærtur, og Kapidzic får ballen og skyter rett på keeper, på returen der venter Ludvig Begby som fyrer løs og setter ballen rett i hjørnet og FFK er tilbake i kampen.

Ny FFK nedtur

Kampen går til ekstraomganger, og man skulle tro at Østsidens spillere begynner å bli slitne, men det virker som om Østsiden får mer energi i første ekstraomgang. For allerede etter 5 minutter ut i omgangen, må Håvar Jensen nok en gang plukke ut en ball fra nettet. Østsiden kommer i angrep, og ballen legges inn i 16 meteren, der står Faton Hoti og prøver å heade ballen over Håvar Jensen og i mål, Jensen er på ballen men er uheldig og vipper ballen inn i målet og dermed leder Østsiden igjen og FFK som får seg nok en nedtur. Østsiden har igjen tatt over styringen i kampen og jakter en 3 – 1 scoring, mens FFK spillerne virker lamslåtte, tafatte og skrekkslagne over det som akkurat har skjedd i kampen.  FFK prøver etter hvert å komme seg inn i kampen igjen, også etter 105 minutter klarer de å gjøre akkurat det. Kristian Brix dribler av seg to Østsiden spillere og holder på ballen, fra 14 – 15 meter fyrer han løs og ballen klinker han inn bak Brudalen i Østsiden målet, endelig er FFK tilbake.

Østsiden mister piffen

Etter pausen mellom 1 og 2 ekstraomgang, skal man tro at FFK klarer å styre det til sin fordel, men den gang ei. Etter 111 minutter får Østsiden corner som går over alt og alle, noen minutter senere er det Kristian Brix og FFK som prøver seg, men det blir klarert. Så etter 115 minutter får Østsiden frispark, frisparket blir løftet inn og det virker som en ball som Jensen skal ha god kontroll på, Jensen feilberegner, men får ballen slått i tverrliggeren og ut, nesten for Østsiden her. Østsiden får nok en sjanse til å avgjøre kampen, men igjen dukker Ludvig Begby opp og sørger for at FFK går videre til 2 runde. FFK kommer i angrep og fosser fremover,  FFK fyrer løs og setter ballen rett på keeper som redder. På returen står en ventende Ludvig Begby klar og setter ballen i mål bak Østsidens keeper, dermed er det FFK som går videre etter å ha slitt og til og med lagt under for Østsiden to ganger i løpet av denne dramatiske cupkampen som har foregått i Fredrikstad.

FFK stilte med disse 11 i en 4 – 3 – 3 formasjon: