Nicklas Frenderup har akkurat kommet hjem fra landslagssamling med Trinidad og Tobago. Med seg i bagasjen har han fire poeng fra VM-kvalifiseringskampene mot Guyana og Puerto Rico. Den danskfødte keeperen har dobbelt statsborgerskap. Far fra Danmark og mor fra Trinidad og Tobago.

Nicklas Frenderup med klare målsettinger for seg selv og Trinidad og Tobago. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

Frenderup vokter til daglig buret i Stjørdals Blink. Han kom til Trondheim fra Florø i 2019 og spilte 27 kamper for Stjørdals Blink i 2020.

Hans første opptreden for Trinidad og Tobago kom i November 2019 i en vennskapskamp mot Anguilla. Dette var en kamp hvor dansken ikke ble satt på de store prøvene siden Trinidad og Tobago vant hele 15-0.

Ny landslagstrener

Nå har Trinidad og Tobago en ny manager ved roret. Engelskmannen Terry Fenwick med 20 landskamper for England og en drøss av kamper som spiller i den øverste ligaen for klubber som Crystal Palace, Queens Park Rangers og Tottenham. Som manager er han et mer ubeskrevet blad.

- Annonse -

– Jeg kjente ikke til Terry fra før, men har selvfølgelig hørt om han på grunn av hans fantastiske CV som spiller. Etter våre 12 dager sammen på denne samlingen så har vi fått et fint forhold og kommer veldig godt overens. Vi har hatt mange hyggelige samtaler. Som trener var han en kort periode i Belgia og så har han vunnet alt som er mulig på klubbnivå i Trinidad og Tobago, sier Frenderup til Fotballnerd.no

Seier over Guyana

Nicklas Frenderup spilte begge kampene for Trinidad og Tobago og gjorde sine saker svært bra. Foto: Trinidad og Tobago

Den første kampen på denne samlingen mot Guyana ble spilt i byen San Cristobal i den dominikanske republikk. Det ble en oppskriftsmessig 3-0 seier for Trinidad og Tobago.

– Kampen mot Guyana var virkelig bra. Jeg hadde et par gode redninger, men vi sto godt i forsvar også, særlig i 2.omgang. Jeg fikk også en assist på 3-0 målet så det er jeg veldig fornøyd med. Innen denne kampen så hadde ikke Trinidad og Tobago vunnet på 17 kamper så det var deilig å ødelegge den statistikken, sier Frenderup.

– Kommentatoren brukte ordene “The great dane” etter en av dine bedre redninger i kampen mot Guyana. Et uttrykk som ble skapt i media når Peter Schmeichel herjet for Manchester United i sin tid. Hadde du selv noen keeperforbilder som ung?

– Hehe jeg fikk med meg det. Har ingen problemer med å bli sammenlignet med han. Schmeichel var en verdensklassespiller. Mitt forbilde var Gianluigi Buffon, klassekeeper som spiller med en enorm lidenskap, og i dag er han 43 år og spiller fortsatt for Juventus. Det er respekt! I senere tid så er det Manchester City-keeper Ederson som har fanget min interesse. Han er en veldig flink igangsetter bakfra og er dermed med i det oppbyggende spillet, dette er noe jeg liker også. Derfor er han en stor inspirasjon for meg, fortsetter Frenderup.

– Hvilke forventninger hadde du til denne samlingen? Forventet du at du ble Fenwicks førstevalg mellom stengene?

– Terry Fenwick sa til meg at kampen om keeperplassen var åpen, så det ville være treningene i forkant av kampene som ville avgjøre. Jeg hadde selv en god følelse før jeg reiste ned, fordi jeg har stått i de to siste landskampene og sist sesong var en av mine beste for Stjørdals Blink. Så jeg kom til denne samlingen med stor selvtillit og motivasjon. Fotball er derimot ferskvare så man må prestere hver dag, hvis ikke så er man ute. Etter de tre første treningene så visste jeg allikevel at plassen var min.

Høydepunkter fra kampen mot Guyana

Uavgjort mot Puerto Rico

I den andre VM-kvalifiseringskampen borte mot Puerto Rico så tok Trinidad og Tobago ledelsen 1-0, men kampen endte 1-1 uten at Nicklas Frenderup kan lastes for baklengsmålet. 

– Puerto Rico spiller på kunstgress, så de har en stor fordel i Mellom-Amerika når de spiller hjemme da mange av de karibiske øyene spiller på naturgress. Jeg ble meget imponert over Puerto Rico. Hvordan de grep kampen og de var gode i flere faser av spillet, men jeg hadde uheldigvis for dem en god dag på kontoret og det var deilig å få satt inn et par matchavgjørende redninger. Vi spilte ikke en god kamp, men synes nå som jeg har fått kampen litt på avstand at vi skal være fornøy med ett poeng. Nå er det opp til oss selv og vinne de to neste kampene så vi går videre fra gruppen og det tror jeg vi skal klare også, sier Frenderup.

Smittevern og målsetting

– Hvordan har samlingen vært med tanke på smittevern og den utfordrende tiden vi lever i med Covid-19?

– Tiltakene har vært gode. Vi har bodd på et lukket hotell, hvor det kun har vært oss. Hotellet har heller ikke byttet besetning slik at det har vært de samme ansatte på jobb. Vi har blitt testet to ganger med blodprøver og ellers så har vi tatt koronatest annenhver dag. Jeg synes det har vært strengt, men sånn må det være i disse dager, sier Frenderup.

– Hva er ditt mål og hva er Trinidad og Tobago sitt mål i denne VM-kvalifiseringen?

– Mitt mål er helt klart og spille alle kampene i VM-kvalifiseringen og bli fast keeper i startoppstillingen slik at jeg får vist meg fram på en større scene enn OBOS-ligaen. For laget sitt del så tar vi en kamp av gangen, men vi vil virkelig gjerne gå videre fra denne gruppen og det tror jeg vi skal klare, sier en optimistisk Frenderup.

Ulik spillestil 

– Hva er de største forskjellene i hvordan du løser keeperoppgavene på landslaget kontra i Stjørdals Blink?

– Det er helt klart to forskjellige spillestiler. I Blink så vil man at igangsettingene kommer bakfra via forsvaret, mens på landslaget så er det en mer direkte spillestil.

– Hva foretrekker du selv?

– Jeg liker spansk fotball, gjerne etter Guardiola-skolen. Så det å spille ut bakfra og holde ballen i laget, men jeg har også en styrke med mitt tilslag og presisjon så er litt todelt. Fotball handler om å vinne og da må man gjøre risiko-vurderinger, men jeg liker å spille ballen ut fordi det er en av mine styrker. Det har sågar blitt noen assist og noen “hockey assist” ut av det, sier Frenderup.

– Stjørdals Blink må variere oppspillene litt mer da for å utnytte din styrke?

– Det kommer jo an på kampbilde, men jeg mener at vi i noen kamper i fjor burde angrepet kampen annerledes. Jeg er keeper og min primæroppgave er å stenge buret, men det er bra og ha ferdigheter i utspillsfasen også.

Stjørdals Blink

Nicklas Frenderup, her i aksjon for Stjørdals Blink mot Øygarden i 2020. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

– Hvilke forventninger har du til Stjørdals Blink denne sesongen?

– Jeg føler vi har noe spennende på gang. Vi har fått en ny talentfull trener i Tom Dent som har en fet spillestil og en god inngang til det hele. Det er vanskelig å si hvordan vi står i forhold til de andre lagene i OBOS-ligaen da vi ikke har fått spilt treningskamper. Vi har et ungt og sultent lag som vil frem i verden, så jeg tror det kommer til å bli spilt fint “Joga Bonito” fotball på M.U.S-stadion Sandskogerne denne sesongen, avslutter Frenderup til Fotballnerd.no

Fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som elsker fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -