Overtidsdrama da Norge og Sverige spilte uavgjort

265
Bilde: Sören Döpker, Fotballnerd.no

(Norge – Sverige 3-3) Norge ledet 2-0 mot Sverige, men så snudde Sverige kampen på overtid. På overtid av overtid utlignet innbytteren Ola Kamara for det norske landslaget.

Etter to kamper har Norge ett poeng i EM-kvalifiseringen, tre mindre enn Sverige. De andre lagene i gruppen er Spania, Romania, Malta og Færøyene.

King i tverrliggeren

Den første store muligheten etter en jevn begynnelse hadde Norge etter tolv minutter. Joshua King vant ballen ved egen sekstenmeter etter et hjørnespark. Hjemmelaget kontret via Martin Ødegaard som spilte ballen tilbake til King. Bournemouth-spillerens avslutning gikk et godt stykke forbi målet til Robin Olsen.

To minutter senere kom King betydelig nærmere. Norges nummer sju hoppet høyest etter Ole Kristian Selnæs’ innlegg, men headingen traff kun tverrliggeren.

Deretter var ballen mest på midten av banen. Begge lag var flinke å forsvare seg, og dermed oppstod det kun få situasjoner foran målene. Til tross for det

Tre store svenske muligheter

Etter en halvtime kom Sverige til sin første mulighet. Ødegaard mistet ballen mot Viktor Claesson på midten. Sveriges kantspiller løp i sekstenmeteren med ballen, men avslutningen gikk rett på Jarstein.

Tre minutter senere hindret Aleesami Sverige i å score. Norge havnet på etterskudd i forsvaret og etter fint svensk spill fikk Sebastian Larsson avslutte. Aleesami fikk blokkert skuddet til hjørnespark i siste øyeblikk.

Fem nye minutter senere sørget et nytt norsk balltap for den neste svenske muligheten. Kristoffer Ajer mistet ballen da han prøvde å drible framover i egen banehalvdel. Marcus Berg spilte ballen videre til Robin Quaison. Sistnevntes avslutning gikk via Håvard Nordtveit og over tverrliggeren.

Bjørn Maars Johnsen scoret

Til tross for tre svenske sjanser i løpet av åtte minutter var det Norge som tok ledelsen rett etterpå. Omar Elabdellaouis innlegg klarerte Filip Helander rett foran føttene til King. Spissen avsluttet, men traff ikke ballen fullt som rullet mot lengste stolpe. Der stod Bjørn Maars Johnsen på riktig sted og sendte ballen over streken fra kort hold. Målscoreren stod i offside og målet burde ha blitt annullert, men dommeren Gianluca Rocchi ignorerte de svenske protestene.

God norsk start etter pausen og ny scoring

Etter pausen var det Norge som virket mer våken. Vertene kom til noen gode situasjoner og avslutninger, men uten at det ble skapt store muligheter.

Den første store muligheten Norge fikk etter pausen utnyttet hjemmelaget. King bidro selv til å vinne ballen på midten og spilte en smart pasning på Ødegaard. 20-åringen mistet ballen ved boksen, men Markus Henriksen snappet opp returen. Midtbanespilleren lå inn i feltet. King hoppet høyest og ballen gikk via Olsen og i mål.

Stolpeskudd, straffespark og redusering

Tre minutter senere var Sverige nære på å komme tilbake i kampen. Etter fint angrepsspill fikk Albin Ekdal avslutte i boksen, men traff kun stolpen. Nordtveit klarerte returen.

Reduseringen kom etter halvspilt omgang. Ajer felte Claesson i boksen og forårsaket et straffespark til Sverige. Jarstein reddet Andreas Granqvists skudd fra elleve meter, men returen havnet hos Claesson som scoret fra kort hold.

Svenske sjanser og Quaison-dobbel

Kort tid senere var Jarstein på nytt sentral. Et innlegg i boksen havnet hos Quaison som headet fra fem meter. Jarstein vartet opp med en mesterlig refleks og fikk slått ballen til corner.

Deretter var Sverige offensive. Berg prøvde seg med et brassespark som Jarstein prøvde å holde fast. Ballen glapp ut av keeperens hender, men klarerte returen med foten foran Quaison. Claessons fikk tak i returen, men avslutningen endte kun i et svensk hjørnespark.

Norge klarte kun å produsere én farlig overgang. Etter et ballgevinst på midten og en pasning av Ødegaard var King raskere enn Helander. Avslutningen gikk i nettveggen.

Drøye fem minutter før slutt utlignet Sverige. De norske midtbanespillerne var for passive mot Claessons raid. Claessons spilte ballen til Quaison som skjøt fra utenfor sekstenmeteren. Via Nordtveit gikk ballen i nettmaskene.

På overtid snudde Sverige kampen. Aleesami tapte duellen mot Claesson på kanten. Svensken slo et hardt innlegg foran målet. Quaison var for dårlig markert, ble truffet av ballen og styrte den over streken.

Kamara på overtid av overtid

På overtid av overtid fikk Norge et siste hjørnespark. Ødegaard slo ballen i midten der innbytteren Ola Kamara hoppet høyest og stanget ballen i mål.