Norge tapte mot solide Sverige

134
Vilde Bøe Risa er ferdig i Sandviken etter bare tre kamper. Foto: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

(Sverige – Norge 1-0) Sverige var best i privatlandskampen mot Norge. De vant bare 1-0 men seieren kunne vært større.

Sverige nærmest før pause
Norge skapte den første sjansen etter drøye fire minutters spill. Elisabeth Terlands skudd gikk like utenfor det svenske målet.

Sverige var nærmest scoring før pause. Stina Blackstenius fikk den første muligheten etter ni minutters spill men Cecilie Fiskerstrand og Tuva Hansen ryddet opp.

Den største muligheten i første omgang fikk svenske Caroline Seger. Hun skjøt i stolpen etter 11 minutters spill. Kosovare Asllani hadde en ny mulighet like etter men Fiskerstrand reddet.

Norges største sjanse før pause kom etter 17 minutter. Julie Blakstad fant Maria Thorsidotttir, men sistnevnte headet utenfor.

To straffesituasjoner og svensk scoring
Sverige skapte en stor sjanse like etter pause etter at Cecilie Fiskerstrand misset på et utspill. Heldigvis for den norske keeperen gikk det svenske skuddet fra Asllani utenfor.

Etter 51 minutter spilte Elise Thorsnes gjennom Eikeland. Sistnevnte gikk i bakken i en duell med en svensk spiller men fikk aldri straffespark.

Etter 60 minutters spill ble muligens Sverige snytt for straffespark. Asllani kom alene med Fiskerstrand men Vilde Bøe Risa kom seg tilbake og ga Asllani en dytt. I tillegg ble hun nok felt av Fiskerstrand. Norge var heldige som unngikk straffespark i denne situasjonen.

Etter 66 minutters spill tok Sverige ledelsen 1-0. Stina Blackstenius ble spilt fri av Asllani og gjorde ingen feil alene med Fiskerstrand. Sverige fikk også et mål annullert for en tvilsom offside i den andre omgangen.

Karina Sævik fikk en stor mulighet for Norge på slutten av kampen men skuddet gikk utenfor det svenske målet.