NT-ligaen avd. 5: Intervjuer/kampfakta 5.runde: Orkla FK og Helgetun tapte for Molde2

440

Kolstad og Molde2 vant sin fjerde kamp i år og står med 12 poeng hver på toppen av avdeling 5. Kolstad vant 3-1 borte mot Mosjøen IL, mens Molde2 vant 3-0 hjemme mot Orkla FK. Erik Bjørkli Helgetun hos Orkla FK har scoret i alle de første 4 kampene, men måtte gå målløs av banen i Molde.

Det ble en vill og målrik avslutning på kampen mellom Junkeren og Tillerbyen, der stillingen var 3-0 da det gjensto 18 min av kampen. Kampen endte 4-3!

Resultater 5.serierunde:

13/5: Mosjøen IL – Kolstad 1-3 (M: Olsen 26 /K: Bjerkan 11,42, Homstad 18)

Kolstad tok sin fjerde seier på fem kamper da laget vant 3-1 over Mosjøen IL på Kippermoen gress foran 270 tilskuere.

fotballnerd.no fikk følgende oppsummering av Kolstads spiller, Stian Øien: – Vi tar tak i kampen fra start, Mosjøen legger seg lavt og lar oss styre spillet på en humpete gressbane. Vi skaper noen farligheter til å begynne med, men ikke de helt store sjansene før i det 11.min da Trøen blir spilt i bakrom, løper 40 meter med ball og legger 45 grader ut til en umarkert Mats Bjerkan som setter den kontant i nota med høyrefoten. Etter målet fortsetter vi å styre kampen og i det 18.min blir det slått inn etter et bra trykk fra vår side og Lars Petter Homstad styrer den videre i mål. Kampen fortsetter med en del slurv fra Kolstad sin side og medfører at Mosjøen får slått et innlegg som blir ekspedert i mål på vakkert vis av Morten Olsen. En ujevn gressbane gjør at kampen fortsetter med mye slurv fra begge lag, der Kolstad klarer å styre det meste av spillet. Rett før pause blir Mats Bjerkan spilt nydelig igjennom etter at Andreas Bjørgve vinner ballen på 25 meter, ballen hamres i mål og vi går til pause med 3-1. Andre omgang skjer det ikke så altfor mye, Kolstad med mest ball og Mosjøen småfarlig på overganger. Dårlig kvalitet over spillet der Kolstad burde punktert kampen. Det ebber ut i 3-1, avslutter Øien til fotballnerd.no

fotballnerd.no fikk følgende oppsummering av hjemmelagets spiller, Eirik Søfting Høgseth: – Kampen starter jevnt, men så får de et tidlig mål etter ei kontring, et mål som ikke skulle blitt godkjent da ballen var godt over dødlinja før Kolstadspilleren slår ei 45 pasning og de scorer. Etter målet kommer vi mer med i kampen og kommer til noen gode muligheter. Så får Kolstad corner, ballen blir klarert ut på 16-meteren, blir så headet inn i feltet igjen og der får en spiller flikket ballen i mål. Undertegnede opphever offsiden. Like etterpå scorer vi etter et flott angrep, ballen ut på kanten og innlegg fremfor mål som Morten Olsen bredsider inn. Ny giv og energi i laget. Men så scorer Kolstad igjen etter bra spill like før pause. I 2 omgang kontrollerer Kolstad inn seieren. Et par store sjanser til begge lag, men ellers bare mye balltrilling og Kolstad føler nok de har god kontroll. Vi taper kampen i 1 omgang, men taper mot et bedre lag rett og slett, avslutter Høgseth til fotballnerd.no

13/5: Steinkjer – Verdal 0-0

468 tilskuere på Guldbergaunet stadion, fikk se et målløs «derby» mellom Steinkjer og Verdal.

fotballnerd.no fikk følgende oppsummering fra Steinskjers spiller, Thomas Sletvold: – Jevnspilt kamp på Guldbergaunet. Ble en kamp hvor lagene byttet på å styre spillet. Endel gode sjanser begge veier, men føler det var greit med poengdeling. Jevn kamp med mange tøffe dueller, avslutter Sletvold til fotballnerd.no

fra Verdals spiller, Hans Kristian Nordvoll, får vi følgende oppsummering fra kampen: – Varmt lokaloppgjør på en krevende kunstgressbane, tørr og varm. Masse duella og trøkk. 0-0 va ok. Lagan hadd begge sine sjangsa, dog Verdal’s sine e hakke større og det kunne fort blitt 3 poeng t bortelaget. Verdal fortsatt uten seier på Gulbergaunet etter år 2000, avslutter Nordvoll til fotballnerd.no

13/5: Mo IL – Strindheim TF 0-0

150 tilskuere på Sagbakken KGB fikk se en målløs kamp mellom Mo IL og Strindheim TF.

fotballnerd.no fikk følgende analyse av hjemmelagets spiller, Niklas Bakksjø: – Det ble en lite finspilt kamp, Strindheim slo konsekvent langt fra sine stoppera. Vi klarte ikke å etabler nå særlig eget spill i løpet av kampen. Strindheim har flest sjansa i første omgang, men vi kunne avgjort kampen sent i 2.omg da spissen vår kom alene med keeper. Alt i alt ett poeng vi e førnøyd med, avslutter Bakksjø til fotballnerd.no

fra Strindheims nettside, strindheimtoppfotball.no, står det følgende om kampen: – Stemningen før kampen var god og vi tar tak i kampen fra start. Et kvarter ut i kampen er Amund i gjennom på høyresiden, men fra en litt skrå vinkel setter han den på keeper som redder. Vi fortsetter etter dette å ha et spillemessig overtak, og kommer ikke lenge etter til en ny stor mulighet ( denne gang etter corner ) når Mats Henriksen skyter like utenfor fra 5-6 meter. Vi opprettholder trykket og får en ny kjempemulighet etter ca halvtimen. Amund stikker ballen nydelig gjennom til Krokbø som kommer alene med keeper, men dessverre så går avslutningen rett i brystet på hjemmelagets keeper. Men vi skulle få nok en mulighet før pause, og denne gangen er det Kosberg som skyter like over mål etter en corner. Det står dermed 0-0 til pause etter en omgang hvor Mo ikke var like farlige som oss, og det nærmeste de kommer var et frispark fra ca 20 meter som gikk over mål.

I pausen var vi enige om at vi hadde gjort en bra omgang, og vi alle hadde god tro på at uttellingen ville komme i andre omgang. Men det gikk ikke helt sånn … Vi klarer ikke å komme helt opp på nivået fra første omgang og hjemmelaget kommer mer og mer med i kampen. Andre omgang ble ingen stor omgang for noen av lagene, med mye dueller og lite etablert spill for begge lag. Andre omgang’s største mulighet er det Mo som får mot slutten av kampen når en Mo-spiller får løpe gjennom oss og alene med Aspås, men heldigvis for oss så har vi en god keeper som redder på mesterlig vis.

Litt surt å ikke få med seg 3 poeng fra denne kampen, men kanskje er det like greit etter en svak andre omgang.

14/5: Træff – Rosenborg 2 4-2 (T: Rødal 47, Kotlica 53, Cisic 80 str, Varhaugvik 90 / R: Haltvik 25,67)

Det sto 2-2 frem til det 80.min, da scorer Aleksander Cisic på straffe og 3-2 til Træff. Simen Varhaugvik punkterer kampen med 4-2 målet i siste minutt foran 100 tilskuere på Reknesbanen.

14/5: Junkeren – Tillerbyen 4-3 (J: Tømmerås 19, Halvorsen 51, Eilertsen 55, Berg 92 /T: Snekvik 72, Myrbekk 90, Ådalsbjørg 91 selvmål)

Junkeren ledet 3-0 frem til det 72.min etter scoringer av Gaute Benonisen Tømmerås, Richard Johansen Halvorsen og Espen Eilertsen, da reduserer Asgeir Volden Snekvik til 3-1. Så reduserer Stian Mathisen Myrbekk til 3-2 i det 90 min og det blir 3-3 i det 91.min (!) etter et selvmål av Stian Ådalsbjørg hos Junkeren! Om ikke det var nok, så scorer hjemmelagets spiller, Lasse Johan Berg, seiersmålet 4-3 i det 92.min! For en avslutning på kampen foran 77 tilskuere i Nordlandshallen.

14/5: Molde 2 – Orkla FK 3-0 (M: Gussiås 9, Østigård 35, Strande 88)

Molde 2 tok sin fjerde seier på fem seriekamper og topper tabellen sammen med Kolstad.

14/5: Stjørdals-Blink – Sverresborg 2-1 (SB: Stokke 50, Sonflå 78 /S: Frøner 26)

180 tilskuere på Nye Blinkbanen fikk se at Børge Tronsmo Sonflå scoret seiersmålet 2-1 i det 78.min.

fotballnerd.no fikk følgende oppsummering av Sverresborgs spiller og målscorer, Jonas Tømmerdal Frøner:Tøff bortekamp! Vi leverer en god kamp mot et meget godt fotballag. Forsvarer oss godt og er giftige på kontringer. Får 1-0 etter flott forarbeid av Martin Willumsen og Ole Sæter. Blir tøft utover i 2.omgang, spesielt etter de får 1-1. Står med 3 poeng på 5 kamper, men føler vi har fortjent bedre, avslutter Frøner til fotballnerd.no

fra hjemmelagets spiller, Jørgen Sollihaug, får vi følgende analyse: – Var på tide å reise kjerringa etter forrige helgs fadese for vår del. Blink styrer banespillet gjennom hele kampen, og slipper til Sverresborg ved et tilfelle i 1.omg, og da scorer de. Sløvt forsvarsspill og ei fin opprulling av Sverresborg. Andre omgang blir enveiskjøring. Blink trykker på, har ballen nesten hele tiden, skaper 10 store sjanser, hvor to av de ender med mål. Begge etter innlegg fra venstre side. Opprulling fra bakre firer, via midtbane og ut på kant, innlegg og styring i mål. Sjansesløsing av dimensjoner. Sverresborg gikk tom for krefter i 2.omgang, og etter 2-1 så styrte vi absolutt alt. 3 gode poeng etter tap sist, avslutter Sollihaug til fotballnerd.no