Om Hamburg og trenerbytter

210

Så var vi der igjen da. Kun 5 seriekamper ut i sesongen, og Hamburger SV har kvittet seg med nok en trener. Bruno Labbadia er erstattet av Markus Gisdol etter kun 1 poeng på 5 kamper. Trenerbytter er ikke uvanlig i HSV, og Markus Gisdol blir klubbens 11. trener siden 2007, og da er ikke midlertidige trenere regnet med. Gisdol har tidligere trent Hoffenheim, hvor han fikk sparken etter 10 kamper forrige sesong.

Optimismen som forsvant.

HSV handlet flere spennende spillere i sommer, blant dem var Filip Kostic og Bobby Wood, og det var optimisme foran sesongstarten i Bundesliga. Fem kamper ut i sesongen er imidlertid optimismen forsvunnet etter kun 1 poeng så langt. Løsningen ble dermed å kvitte seg med Labbadia og hente inn Gisdol for å få skuta på rett kjøl igjen.

Hamburgs klubbformann Dietmar Beiersdorfer høster mye kritikk.
Hamburgs klubbformann Dietmar Beiersdorfer høster mye kritikk.

Labbadia tok over den nedrykkstruede Bundesliga-klubben sent i 2014/15-sesongen og reddet dem så vidt etter at Karlsruher ble slått i playoff. Forrige sesong gikk det bedre, og Labbadia ledet klubben til en 10 .plass. Håpet var at man nå skulle kunne klare å bygge videre på dette og kanskje til og med kunne blande seg inn i kampen om en plass i Europa, men så langt tyder det meste på at man i første omgang må konsentrere seg om å unngå nedrykk.

- Annonse -

Dårlig planlegging og en omdiskutert sportsdirektør.

Spørsmålet er hvorfor HSV, som en av tradisjonsklubbene i tysk fotball, ikke klarer å prestere bedre. Klubben har aldri rykket ned gjennom Bundesligas historie, men har de siste sesongene vært å finne midt på eller på nederste halvdel av tabellen. Både i 2013/14- og 2014/15-sesongene måtte man ut i playoff for å redde plassen i Bundesliga.

Mange vil nok hevde at klubbformann Dietmar Beiersdorfer er en del av problemet, og at han må bort før klubben skal kunne være med å kjempe på øvre halvdel av tabellen igjen. Beiersdorfer ble ansatt som klubbformann foran 2014/15-sesongen, og siden det har HSV vært preget lite stabilitet og kontinuitet, til tross for at det gikk bedre forrige sesong. Det er forståelig at Labbadia ble sparket etter den svake sesongstarten, men igjen framstår HSV som en klubb uten en klar plan for hvordan man vil utvikle seg framover.

Som en av de mest tradisjonsrike klubbene i Tyskland hører de hjemme på øverste halvdel av tabellen, men det er lite som tyder på at de skal havne der i årene framover. Nyansatt trener Markus Gisdol har en formidabel oppgave foran seg med å føre laget på rett spor igjen, og det vil kanskje ikke overraske mange om også han er borte om et år eller to. Første test blir borte mot Hertha Berlin neste lørdag.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -